Fundering met betonvloer voor kapschuur

Eise

  • #1
Wij willen graag een kapschuur gaan plaatsen, het zal gaan om een schuur van +/- 5m bij 9m (bouwpakket). Dit bouwpakket is eigenlijk bedoeld om op betonpoeren te plaatsen maar aangezien ik er de zitmaaier en auto e.d. ga stallen wil ik het goed droog houden.

Mijn idee is dus om een betonfundering met gewapende vloer te gieten met daarop een gemetselde borstwering waar vervolgens het bouwpakket op wordt gemonteerd (iets ingekort uiteraard).



Bovenstaande afbeelding geeft aan hoe ik het ongeveer zou willen doen, so far so good. Echter wonen wij op klei en ben ik er niet zeker van of deze fundering zomaar afdoende is.

Hebben jullie misschien advies?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Bij kleigrond ontstaan er zettingen, maar zolang de verschillen niet te groot worden hoeft dit geen problemen op te leveren.
 

Eise

  • #3
Dus het gaat dan een beetje op de gok? De reden dat ik mij er wat zorgen over maak is omdat wij aan ons huis een halfsteens schuur hebben (tegelijk met het huis gebouwd in 1956) die flink is verzakt. Het huis zelf ook iets maar niet problematisch, maar dat is ook dieper en breder gefundeerd dan de schuur. Beide wel op staal trouwens.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Zettingen kunnen worden bepaald aan de hand van sonderingen en boormonsters, dus niet op de gok.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
@ Eise,

wilt u eventuele volgende foto's plaatsen via Klusidee ?
U trekt met de foto de lay-out uit elkaar.
Verder zijn quotes overbodig als de tekst er net boven staat.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Een vorstrand vloer is beter dan op poeren. Het spreidt het gewicht over een veel groter oppervlak. Als het een symmetrisch gebouw is, zakt het waarschijnlijk gelijkmatig. Maar als je het zeker wil weten, moet je een constructeur en sonderingen raadplegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu