Foutmelding 2 radson nox hr 2560

Pcwillemse

  • #1
Hallo,

Wij hebben een HR ketel van Radson type NOX HR.2560
Nou geeft deze een foutmelding 2 wat staat voor ontstekkingsfase . ...

Kan iemand mij vertellen hoe ik dit probleem kan oplossen en wat de kosten voor onderdelen gaan kosten .

Alvast bedankt voor jullie moeite

Gr. Peter
 

Feske

  • #2
Hoi

knipperende 2>
Meestal ligt dat aan de ontstekingselctrode (rechts bovenin het toestel, zit een zwarte kabel aan) die dus niet meer goed functioneerd, die is "makkelijk" te vervangen doormiddel van kabel lostrekken van ontstekingselectrode (boudiedop) 2 schroefjes los te draaien en oude eruit> nieuwe met pakking erin.
Controleer ook even of de kabel goed vast zit aan de bougiedoppen.


Link verwijderd, mod.
 

Big smurf

  • #3
Ontsteek electrode kan de oorzaak zijn, maar hoe zit het met onderhoud,
hebben ze echt nodig deze nox'n.(extra brander thermostaat) Wat veel voorkomt is een gescheurde brander, wat ook voor een st.2 staat.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #4
En shifon en het inspectieluik rechtsonderin eens openen,, zal wel helemaal vol zitten met zooi als deze niet onderhouden is.

verder als je echt geen "tikken" hoort tijdens de ontsteekfase is de branderautomaat defect,, maar dat komt niet voveel voor.

bougie en kanel zoals hierboven voorgesteld idd controleren en evt de dop van de kabel losdraaien, kabel iets afsnijden met een stanlymesje en de dop er weer indraaien [zit een zelftappend pinnetje in de dop] om weer betere overdracht te krijgen van de ontsteekspanning.

verder als je wel hoort tikken, en je ziet vonken maar geen vlam kan een "gezonde" tik met klein hamertje of pompetang tegen het gasblok [zijkant en niet op de spoelen] soms het gasblok weer even gangs maken, maar dit is een tijdelijke oplossing, hij zal later weer gaan weigeren en dan is vv de noodzaak,
dit mits er wel spanning op de spoelen komt natuurlijk en je ze dus zal horen tikken bij openen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu