Foutmelding Evohome OT Intergas HRE 36/30

Marijn87

  • #1
Beste mensen,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Afgelopen weekend heb ik een Honeywell Evohome modulerend systeem gekocht. Nu heb ik de R8810 netjes aan de ketel gekoppeld. De bestaande thermostaat was ook opentherm dus de bedrading is al aanwezig en is ook in de juiste klemmen gezet namelijk 11-12.

toch geeft de R8810 bridge aan dat er een fout is. Hij knippert 3 keer kort en dan 9 sec niet. Of te wel Geen opentherm communicatie. Kan iemand mij misschien zeggen hoe dit te verhelpen is? Wat zie ik over het hoofd?

CV ketel = Intergas HRE 36/30

mvg.
Marijn
 

liviu2004

  • #2
3 keer rood of groen?
 

Marijn87

  • #3
Rood
 

Bert pit

  • #4
Heeft u de bedrading op de ketel op andere klemmen gezet? Want aan de ketelkant had u niets hoeven wijzigen.
 

Bert pit

  • #5
Normaalgesproken werkt het direct naar afsluiten. U houdt de kop op de r8810 15 seconden ingedrukt, daarna nogmaals 5 seconden en koppel het device.

Het betreft een tweedraads aansluiting die altijd moet werken. Zo niet dan is ofwel de bedrading defect ofwel de module. Daarnaast kan ook de ketel defect geraakt zijn, maar is niet aannemelijk.

Om een bedrading of keteldefect uit te sluiten, koppelt u de oude opentherm thermostaat aan de ketel met de kabel die nu aan de r8810 zit. Werkt dit gewoon normaal, dan is vermoedelijk de r8810 defect.
 

Marijn87

  • #6
De R8810 kan ik we koppelen aan de Evohome. Alleen de koppeling met de CV lijkt voor problemen te zorgen. Ik heb de eventuele bestaande rf verwijderd uit de ketel (tip Intergas klantenservice) helaas zonder resultaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu