Nefit Turbo 21 foutmelding 2. Na nieuwe doorstroomschakelaar.

Jaapiejo

  • #1
Beste,
CV monteurs:hup:

nefit turbo 21 HR-combi

Nu de cv heletijd in storing springt op 2. Is dat verholpen door een nieuwe doorstroomschakelaar te plaatsen.
Naa een week gaat hij weer lopen donderen. Nu hebben we de stekker eraf geknipt en een kroonsteentje er tussen gezet. De ketel staat aan gaat een paar minuten stoken en daarna spring hij op code 3 en naar een paa rseconden op code 0 en uiteindelijk naar storing 2.

Als hij op storing 2. Komt dan haal ik 1 van de draadjes draai ik los en stop hem gelijk weer terug en de ketel gaat weer branden en dan na zoveel minuten gaat de ketel weer hetzelfde telkens herhalen. Let op hierbij staat wel de douche aan. Maar alleen bij de cv heb hij die storing amper of bijna niet??

Wie kan mij helpen aub.

Hartelijke dank alvast
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik denk dat de stromingsschakelaar blijft hangen, dat is ook een mogelijkheid.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Topic afgesplitst i.v.m. kapen.
 

Jaapiejo

  • #4
Ronny schreef:
Ik denk dat de stromingsschakelaar blijft hangen, dat is ook een mogelijkheid.
Die hebben we net vervangen voor een nieuwe dus denk niet dat het daar inzit ook de compleete buis goed schoongemaakt..

dank voor de reactie
 

Auto-Geen

  • #5
De turbo contoleert de stromings schakelaar in rust stand en in werk stand. Doorverbinden gaat niet werken. Is de pomp nog wel sterk genoeg? Dit kan je controleren door de grote schroef te verwijderen en me een kleine fitting schroefdraaier de as te checken.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Storing 2 kan een hele lastige zijn, vaak bij oudere ketels komt dat voor.
Het zou zomaar kunnen dat het branderautomaat niet in orde is, of de stroming door het systeem
is niet in orde maar het kan ook zijn dat de pomp uitvalt door b.v. een slecht contact, een slechte
condensator of een defect relais in het brander automaat. Het kan zelfs zo zijn dat de pomp
door blijft draaien als dat niet mag (relais branderautomaat blijft hangen).
 
Laatst bewerkt:

Jaapiejo

  • #7
Nou het zit zo bij de kachel blijft hij gewoon stoken dan blijft hij aan maar zo guaw ik warm water vraag dan springt hij in storing. Eerst naar code 3 na 5seconden op code 0 en dan na 30 seconden op code 2 en na weer 30 seconden op code 2.
Daarna trek ik de stekker van de cv ketel eruit en maak ik 1 draad los van de stromingsschakelaar( deze heb ik inmiddels met een kroonsteentje bevestigd) dan doe ik de stekker weer terug in het stopcontact en dan test hij eerst zijn 3 weg klep en dan na 20 seconden hoor ik een relais schakelen en spring de ketel op code 2 dan doe ik gelijk de draad van de stromingsschakelaar in de kroonsteen e en dan spring hij gelijk na code 3 en dan start de cv ketel gewoon weer op. Doe ik de draad eerder erin blijf hij op 2 hangen moet hem echt pas na de inschakeling van een relais in de kroonsteen doen anders doet hij alsnog niet opstarten. Maar als ik wacht tot de relais klikt dan gaat hij weer voor wen paar minuten branden en zo gaat het de hele tijd door . Wij hebben een bad en als me vriendin in bad ga doe ga ik er nu voortaan bij staan en herhaal dit een 5x en zo vul ik het bad raak je wel beu op een gegeven moment haha.

maar het vreemde is als hij voor de cv gaat branden dan moet ik hem 1 keer opnieuw starten en dan blijf hij vol gasbranden en warmt hij het huis op ( ik denk dat dit te maken heeft dat hij eerst de boiler opwarmt want dan heeft de ketel een tijd in storing gestaan omdat wij hem niet nodig hadden) en dan na de eerst keer reset wat ik hier boven aangeef dan blijf hij vol gas gaan. Alleen dan heb ik vaak als ik sochtens weer ga kijken dat hij op code 4 staat want dan heeft de thermostaat zijn temperatuur al bereikt en is dan geef de thermostaan meer graden aan dat het warmer is in huis dan eigelijk de thermostaat op is ingesteld maar toch blijf hij door gaan met stoken tot dat hij te warm is. Behalve als ik savond nog een keer warm water pak dan spring hij weer in storing. Dus het kom eigenlijkde storing door het warm water pakken. De pomp draait goed want we hebben die schroef wruit gehaald de pomp werkt goed de buis waar de stromingsschakelaar zit schoongemaakt en deze schakelaar al een paar keer vervangen maar bij elke schakelaar precies hetzelfde verhaal.
Wie heeft de gouden oplossing
Ik hoor het graag alvast bedankt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #8
Kijk de kogel van de driewegklep eens na, die kan behoorlijk dik geworden zijn en dat blokkeert de hoeveelheid water van de minimale 600 liter per uur. Mogelijk kan dit de oorzaak zijn.
 

Jaapiejo

  • #9
Deze heb ik gister vervangen voor een nieuwe maar blijf hetzelfde probleem
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #10
Branderautomaat waarschijnlijk defect, maar dat gaf ik al eerder aan.
Mijn mening is dat je deze ketel gewoon moet vervangen, het was destijds al geen geweldig ding
en dat zal nu een heel stuk minder zijn. Ook al was de Nefit Turbo bijna een legende, ik heb er honderden
gerepareerd (of meer) maar heb toen voor mezelf heel bewust een ander merk en type gekocht.
Eruit met dat ding...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu