Flinke verstopping badkamer

Monique256

  • #1
We hadden een flinke verstopping in badkamer, waardoor afvoer bad en douche ook niet meer doorliepen. We hebben veel geprobeerd, (ontstoppingveer werkte niet), we hebben soda azijn geprobeerd etc. Toch hebben we een resultaatje geboekt. Na veel ploepen kreeg ik de douchebak vol vies water vanuit de pijpen omhoog en heb ik het bad gevuld met heet water en weer in een keer weg laten lopen. Nu loopt bad en douche weer door! Alle afvoeren komen na de wc afvoer bij elkaar en in de kruising zit waarschijnlijk het probleem. Je kunt hier niet zonder breken bijkomen.
Ik denk dat als ik de wc pot weer terugplaats we weer snel een probleem krijgen omdat ik denk dat er hardnekkig harde stukken in de pijp vast zitten, verkalkt wc papier etc. wat ik ook in de pot aantrof.Hoe kom ik hier vanaf? Is het zo als ik een ontstoppingsbedrijf laat komen deze de vaste stukken in de pijp met druk los/ wegkrijgen of is dit weggegooid geld?
Graag jullie tips/ideeën.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Niet gaan prutsen, en inderdaad een ontstoppingsbedrijf erbij halen. Eventueel kunnen ze ook met een camera-inspectie de oorzaak van de verstopping achterhalen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Vaak zie je dat er een aansluiting wc hoger zit of bijna gelijk zit als afvoer bad en of douche.

Als je de wc door trekt dan stroom de fecaliën zo de badafvoer in en verkoeken daar, met als gevolg verstopping.
 

Monique256

  • #4
Dank je Henk, zeer interessant filmpje, laat het vanavond mijn zoon zien. Het huis staat hier al ca. 18 jaar. Weet jij hoe je fecalien/verkoeking weg kunt krijgen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Ook doen wat @Hessie zei en als er camera inspectie word uit gevoerd dan zie je wat er precies aan de hand is en dan kan je plannen maken om het aan te pakken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu