Flexibele buis, waterleiding, beschadigd

MelvinP

 • #1
Bij het boren van een gat in een holle wand heb ik een waterleiding geraakt. De flexibele buis is beschadigd. Hoogst waarschijnlijk is het een meerlaagse leiding, met kunststof van binnen en buiten en een metalen kern.

Met een 'endoscoop' hebben we redelijke foto's van de schade kunnen maken. Gelukkig zie ik geen lekkage. Toch zit ik sterk in dubio waar ik nu verstandig aan doe. Wat denken jullie?

IMG_0269.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Beschadigde deel vervangen, en hiervoor de juiste pers of schuifhulskoppelingen gebruiken. Niet knellen als de knelkoppeling niet bereikbaar is.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #3
  de leiding is nagenoeg door, perssok plaatsen is de oplossing
   

  MelvinP

  • #4
  Dank voor jullie snelle antwoorden. Daar blijkt duidelijk uit, dat jullie dit niet zouden laten voor wat het is. Pff, ellende. Om het te vervangen moet ik de muur aanzienlijk openbreken. :cry:
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #5
  goed gemikt gat van ongeveer 20x 20 dan kan er een perskoppeling tussen gezet worden
   

  MelvinP

  • #6
  20 bij 20, dat klinkt hoopvol. Hierbij een wat ruimere foto en wat meer context. De schade zit achter het gaatje linksboven. Op de andere foto zijn de leidingen te zien, voordat ze in de holle wand verdwenen.

  Ik ben er vrij zeker van, dat op de koudwaterleiding een T-stuk gezet is. Omhoog buigt naar links, alwaar beschadigd, en rechts gaat naar de kraan op deze wand.

  (Eerst dacht ik dat het T-stuk links- en rechtsaf zou gaan, en de leiding voor de kraan op deze muur weer omlaag. Maar dat is niet logisch, want dan zou de warmwaterleiding ingekort moeten zijn, terwijl er op deze foto al een kraanstuk op zit, zo is mijn beredenering.)

  Een gat van 20 bij 20 centimeter maken is te doen. Maar als ik het iets ruimer neem, kom heb ik gewoon het T-stuk in beeld. De warmwaterleiding en afvoer zou ik daarbij niet tegen moeten komen.

  Inzichten zijn meer dan welkom! En iemand met tijd en materiaal ook. :mrgreen:

  Aanvulling; het T-stuk zal een knelkoppeling zijn, is één aftakking vervangen dan wel mogelijk? Of moet het hele T-stuk dan vervangen worden?

  IMG_1432.jpeg IMG_0938.jpeg
   
  Laatst bewerkt:

  MelvinP

  • #7
  Ik kan mijn laatste reactie niet meer wijzigen, maar ik denk dat ik perskoppeling moet zeggen, waar ik het over knelkoppeling heb.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu