Wica-waterleiding of waterleiding in flexibele pvc-buis

Kopertje

  • #1
Medeforummers,

Momenteel ben ik bezig om de badkamer op te knappen. Hiertoe heb ik de wastafel, badkuip en alle aanwezige waterleidingen verwijderd en de muren volledig kaal gemaakt. Het betrof hier een badkuip op poten die gezet is tegen de muur.

Betreffende de waterleiding was een gedeelte ingehakt in de muur, koud- en warmwaterleiding, diameter 15 mm, ongeveer 1 meter lang, zonder mantelbescherming en ging onderlangs de badkuip naar de muur waartegen de wastafel stond. Onderlangs wil hier zeggen dat de waterleiding onder de badkuip op de muur bevestigd was (geaard via aarddraad). De waterleidingen naar de wastafel, 12 en 15 mm, was voor ongeveer 40 cm in de muur gelegd.

Mijn vermoeden is dat deze waterleidingen minimaal 15 jaar in de muur hebben gezeten.

Voor het aanleggen van de nieuwe waterleiding is er nieuw koper gehaald (rood koper), 12 mm en 15 mm.

Bij het opnieuw aanleggen van de waterleiding komt de 15-mm buis voor het koud- en warmwater vanuit het naast gelegen ketelhok waarbij de leidingen op de muur zijn aangebracht. Deze 15 mm-buizen worden door de hoek in de scheidingsmuur van de badkamer en ketelhok met een bocht van 90 graden naar beneden geleid. Dit tot net onder de rand van de badkuip, waarna deze leidingen over de muur gaan richting de wastafel. Voor bovenstaande hoef ik de waterleiding niet te solderen. Alleen buigen is voldoende.

Nu lees ik net dat voor waterleidingen in de muur Wica-(water)leidingen gebruikt moeten (kunnen) worden. Een kostbare aangelegenheid als je net alle materialen aangeschaft heb.

Mijn vraag is of de waterleiding welke in de muur komt te liggen, ook in een flexibele pvc-buis, welke ook gebruikt worden voor de electra-draden, geplaatst kan worden? De warmwaterleiding kan dan probleemloos uitzetten en nieuw stucwerk heeft geen invloed op deze pvc-buis.

Zit ik alleen nog met het vastzetten van deze buizen.

Bij voorbaat dank voor de reactie en met vriendelijke groet,
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan er een idd flexibele mantelbuis omheen schuiven.
 

Fiesiekus

  • #3
Met een stalen nagel her en der de flexibele mantelbuis fixeren. Stucwerk erover en klaar is kopertje.
 

Kopertje

  • #4
Hartelijk dank voor de reacties.

Het stucwerk gaat zeker over het (pvc-)kopertje. :D

M.vr.gr,
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu