Badkamer douche afvoer loopt slecht door - is het de flexibele buis

We hebben sinds enkele maanden een nieuwe douche. Maar al vanaf de eerste dag merken we dat de afvoer slecht doorloopt. Het is ook nog eens zo'n bak met een laag randje van maar een paar mm hoog, dus als je de douche op maximaal zet, loopt binnen een minuut de hele vloer onder water.

Nu heb ik er toch eens even naar gekeken, en het ziet er zo uit. Wat vinden jullie hier van? Kan het aan die flexibele buis liggen? De buis waar die op uitkomt is 40 mm dik. Is dat genoeg? En als dat flexibele stuk niet goed is, hoe zou het dan anders kunnen? Hoe krijg je het anders goed aangesloten op die buis. Als de douchebak eenmaal op zijn plek ligt is er nauwelijks nog ruimte om er bij te kunnen, lijkt me.

2024-10-16 13.54.58.jpg
 
👎
nadeel van dat flexibele nu heb je 2 sifons
Je kunt er een paar plankjes onder zetten zodat beter vlak staat een de ribbels in elkander schuiven en verder kan je eer niet bij komen dan zal de boel los moeten en afvoeren beter aan sluiten
 
Ik zou ook die flex slang zo veel mogelijk in elkaar schuiven, zo te zien kun je eigenlijk in een min of meer rechte lijn naar je pvc afvoer.
 
Ik heb er voorlopig maar een baksteen onder gelegd zodat het horizontaal ligt.

Inschuiven lukt maar gedeeltelijk.

Kan de matige water afvoer ook te maken hebben met de diameter, de lengte van de buis en het afschot?
Met google zie ik dat de diameter 40 - 50 mm moet zijn. Ze hebben hier helaas voor het minimale gekozen. En het flexibele stukje heeft zo te zien een nog kleinere diameter.

De badkamer was vroeger een slaapkamer, dus er is geen afvoer door de bodem, maar door de muur naar buiten. De buis heeft schat ik een lengte van zo'n anderhalve meter, en afschot is er nauwelijks. Hij ligt immers hier al op de bodem.
 
Het beste is alles er uit en goed schoon maken want het lekt onder de bak en er zit veel schimmel onder.
De leidingen zijn 40 mm en zoals je schrijft het is in een slaapkamer en naar buiten maar waar gaat ie naar toe?

Ook zit er iets scheef de afvoer loopt iets om hoog bij de sifon en die slang is ook een boos doener.

Die sifon kan je los halen en draaien zodat de slang weg kan en verder op zit er een verloop in Y stuk gelijmd je kunt bij rode streep door zagen en later ier een schuifsok op zetten en je kan er nu bochten in zitten van af sifon, neem manchet verbinding kan je alles nog verdraaien vooral als je er moeilijk bij kunt komen.
1729422345126.png
 
Nog even wat plaatjes ter verduidelijking. Dit is het ontwerp:
Untitled.png


De afvoer zit ter hoogte van de bruine kast linksboven.

Voor de WC is er uiteindelijk een soort koof gemaakt voor de afvoerbuis:
2024-10-20 12.41.56 (Small).jpg


Maar ws om esthetische redenen hebben ze dat voor de douche en wasbak afvoer niet gedaan. Die hebben ze half in de muur achter de tegels weggewerkt. Achteraf had ik liever gehad dat ze daar dan ook een soort koofje naartoe hadden geleid met een wat dikkere buis. Dan maar wat minder mooi (?).

De afvoer buiten gaat trouwens buiten via een Y stuk naar de regenpijp. We hebben hier geen gescheiden riool en hemelwater afvoeren. Alles komt sowieso in hetzelfde putje terecht.
 
Oke bedankt voor foto`s dus er uit slopen word hem niet.
Hoeveel ruimte zit er onder om te zagen?
leiding loopt zo ongeveer?
1729426060833.png
 
Als u zegt dat het water snel tegen de rand van de bak zit en als ik dan zie dat de monteur die afvoer er eigenlijk als het ware achteloos onder gooit zonder over eventuele consequenties te denken dan zou ik als ik u was even controleren of die bak wel waterpas ligt.

Want het zou niet heel gek zijn om aan te nemen dat die bak niet waterpas gesteld is als ik die afvoer er zo amateuristisch bij zie liggen, met alle respect.

Ook houten balken onder een douchebak is niet hoe het hoort.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
3
Weergaven
375
Reacties
2
Weergaven
584
Reacties
10
Weergaven
4K

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu