Faber Grandeur - hoe aan te zetten?

Bardrift

  • #1


We hebben in ons nieuwe huis een prachtige gaskachel staan maar geen idee hoe deze aangaat. Kan iemand ons helpen?

Gastoevoer is goed en hij indrukken knop verwachten we iets van een vonkje om een waakvlam aan te wakkeren maar helaas...
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Op de eerste foto staat de gaskraan nog dicht.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zo te zien zit de gaskraan nog dicht.
 

Bardrift

  • #4
Klopt, de gaskraan hebben we weer dichtgedraaid toen het niet lukte. Als deze weer open staat hoe bedienen we de twee knoppen? Meest rechter snappen we, dat is het inregelen van de warmte maar hoe werkt de meest linkse knop?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
De knop met het sterretje is de ontsteekknop, bij sommige gasblokken moet je naast het indrukken van de knop ook draaien om ontsteking te krijgen, even uitproberen.
De pijl op de knop geeft aan dat de hoofdbrander gebruikt kan worden, het kleine zwarte puntje geeft aan dat de haard op de waakvlam staat en de hoofdbrander niet aan kan.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Deze kachel heeft volgens mij geen ontsteek vonk, de waakvlam moet je aansteken met een lucifer o.i.d.

Knop op de stand sterretje zetten, dan indrukken en tegelijkertijd de waakvlam aansteken. Als de waakvlam brandt, de knop enige tijd ingedrukt houden om het thermokoppel de kans te geven om op te warmen. Vervolgens kun je de knop loslaten en zal de waakvlam blijven branden.

Vervolgens kun je de knop doordraaien op de stand met de vlam. De kachel is dan in bedrijf en met de thermostaatknop (knop met cijfers) kun je de kachel regelen.

Door de eerste knop op de stand met de stip te draaien, doof je de kachel. De waakvlam gaat dan uit.
 

Bardrift

  • #7
Dank voor de uitgebreide uitleg! Dan gaan wij nog even op zoek naar plek waar de waakvlam aangestoken kan worden... Ik laat het weten als het gelukt is!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu