Faber gaskachel aanzetten

xynixme

 • #1
Hier al iets gevonden, maar over een ander model met andere knoppen.

Hoe zet ik een oudere Faber-gaskachel weer aan, die is uitgezet door de witte knop in te drukken?

Er zit dus die indrukbare witte knop in op een lange staaf, die je anders draaiend gebruikt om bij gebruik de gastoevoer te regelen (tegen de klok in = meer gas).

Er zit ook een soortgelijke rode draaiknop in, de helemaal naar rechts staat gedraaid. Deze kan iets worden uitgetrokken. Bij naar links draaien staat een symbooltje dat op een vlam lijkt. Bij normaal gebruik blijf je van deze rode knop af.

Er zit als derde en laatste ook een zwarte "vonkknop" op, die je in kunt drukken. Dat maakt wat lawaai.

Jaren geleden is de kachel nog makkelijk aangezet. Ik herinner mij een verhaal van een monteur over omhoog trekken als kinderslot, maar ik heb meerdere combinaties zonder succes geprobeerd. Aan de gewone gaskraan bij de kachel heb ik niet gezeten, die staat dus nog gewoon open. De kachel heeft sinds augustus uitgestaan.

Wat is bij dit model van Faber de juiste combinatie van drukken, trekken en draaien? Op https://www.klusidee.nl/Forum/topic/gaskachel-wil-niet-starten.78171 staat iets dat heel veel lijkt op mijn knoppen. Ik kan ten opzichte van de stand in gebruik de rode knop echter niet helemaal indrukken maar alleen iets uittrekken, en een S van Start zie ik niet.
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • xynixme

  • #2
  Opgelost (Faber malaga): witte knop op stand S, rode op stand 0, witte indrukken, vonken, witte 15+ seconden ingedrukt houden.
   
  • Like
  Waarderingen: Klusvragen

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu