Extra waterpunt toevoegen op bestaande leidingen.

GJ84

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een vraag.
Hoe kan ik het beste een extra watertappunt maken (warm en koud water) op een bestaande leiding? Het gaat om een kunststof leiding. Deze 2 leidingen lopen naar mijn boiler. Gewoon een kwestie van hoofdkraan dicht doorzagen van leidingen en op warm en koude leiding t-stuk ertussen? Hoe pak ik dit het beste aan? Ik heb foto's toegevoegd. Foto 1 is hoe het zit aangesloten bij de boiler (blauwe leidingen) Foto 2 ongeveer de plek waar het tappunt moet komen. Ik hoor graag tips en/of suggesties plank van aanpak en wat voor gereedschap enz. Het is nieuw voor mij en ik wil graag leren!

20221119_131902.jpg 20221119_133122.jpg
 

Dimkal

  • #2
Staat er iets van een merkje op de buis en fittingen? Deze materialen komen mij niet bekend voor. Is dit in het buitenland? Bij kunststof buis en fittingen is het het beste om exact dezelfde merken toe te passen. Daarna kan je weer verder kijken naar welk gereedschap je daar dan bij nodig hebt.
 

GJ84

  • #3
Klopt ik woon in frankrijk. We zijn bezig met een renovatie/aanleg keuken badkamer enz.. Merk heb ik nog niet naar gekeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu