Extra radiator bijplaatsen

Gabist13

  • #1
Dag vakmensen. Ik heb de volgende grap gedaan. Zeker niet als grap bedoelt, maar het resultaat was wel om te lachen.
In de badkamer staat een klein radiator hoog geplaatst. Ik wou de vermogen vergroten bij het plaatsen van de tweede radiator, onderaan. Ik heb ze dus gekoppeld zoals in het schema staat.
De combinatie werkt helemaal niet, de onderste radiator blijf gewoon koud, het warm water stroomt niet naar beneden. Ben wel bewust dat erachter eenvoudige thermodynamica regels zitten, maar kan toch niet helder verklaren waarom de combinatie niet werkt.
Hebben jullie wel een idee wat er hier gebeurt? En hoe kan ik de radiatoren aan elkaar koppelen? Wat ik niet wil is de aanvoer en retour van de bestaande radiator veranderen, moet dus na deze radiator werken.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Dit kan nooit werken. Warm water is altijd (iets) lichter dan koud, en er is geen enkele reden dat het water naar de onderste radiator zou lopen. Er is immers geen gedwongen stroming.

Je MOET de leidingen naar de onderste radiator aansluiten VOOR de bovenste radiator, en dus het leidingwerk wijzigen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Ik heb het onderwerp afgesplitst.
Topic kapen is niet toegestaan op Klusidee.
Iedere vragensteller zijn eigen topic.
 

Marcn88

  • #4
Aanvoer leiding op de bovenste radiator laten zitten en de retour op de onderste radiator zetten dan worden ze beide warm omdat het water nu gedwongen word door de onderste radiator te stromen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu