Aansluiten extra radiator Stadsverwarming

Arrow1992

  • #1
Hoi iedereen,

In onze woonkamer (we wonen in een gelijkvloers appartement) zijn aansluitingen voor 2 radiatoren, echter is er maar 1 geinstalleerd en heeft de andere radiator in de berging gestaan. Nu zou ik graag de tweede radiator in de woonkamer willen installeren. Mijn vraag betreft of alle radiatoren leeg moeten zijn gelopen voordat ik de nieuwe radiator kan plaatsen, of dat het voldoende is om alleen de hendels van de aan-/afvoer van de stadswarmte dicht te draaien, zodat het huis tijdelijk van het warmtenet af is.
Mijn grootste angst is dat het water uit de overige radiatoren omhoog komt als ik de middelste dop losdraai (zie foto's).

Alvast bedankt!
Lucas

IMG_0333.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Altijd de aanvoer en retour van de afleverset sluiten.
Dan cv zijdig druk aflaten op het laagste punt zodat er geen druk meer in het systeem zit, geen ontluchters openen!

Dan kan je voorzichtig de dop eraf draaien, en alshet goed is komt er dan maar heel weinig water uit, mocht je water tussen de schroefdraad zien lopen dan doek erbij.
Ikzelf houd er een waterzuiger bij om het water dat nog komt af te vangen maar met 0.5l is dat meestal wel gedaan.

Is het water redelijk gestopt dan direct de radiator erop en aandraaien.

Durf je dat niet aan dan alle ontluchters openen en de installatie aftappen tot het laagste punt, even goed krijg je uit die vloerleidingen nog een klein beetje water.
 
Laatst bewerkt:

Arrow1992

  • #3
Hartelijk dank voor de reactie!
In mijn voorbereidend werk hierop kwam ik erachter dat er op dit moment helemaal geen water door het onderblok (CVS2000) loopt. Ik kan de beide doppen er dus afdraaien zonder dat er water stroomt. De gehele installatie aftappen is dus niet nodig. Komt dit omdat het voetventiel op dit moment door de vorige bewoner helemaal is dichtgedraaid, en zal ik deze open moeten draaien na het aansluiten van de radiator?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Ik ken het onderblok niet, maar het kan zijn sat er een subbele agsluiter in zit die beide tegelijk sluit. Dan is het echter wel aan te raden om de afleverset af te sluiten.
Je zal niet de eerste zijn waarbij er iets niet haat zoals verwacht en een stadsnet word continu bijgevuld bij een lekkage totdat het bufferwater op is, en dat is zo een paar 1000l van 80 graden, dat hete water geeft enorme schade.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu