Extra laag onder laminaat

EdP

  • #1
Vraagje van mijn kant. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Beneden heb ik laminaat doorgelegd van de huiskamer naar de gang. Deze gang ligt ca. 3 mm lager dan de huiskamer. Eerst dacht ik "gaat vast wel", maar nu wil ik het toch op gelijke hoogte brengen, omdat dit bij de overgang op den duur zou kunnen breken (er ruim overheen stappen stoort ook).

Nu is het zo dat de vloer in de gang bestaat uit een cementdekvloer met daarop een laag kurk verlijmd (zit zeer goed vast), ik zie er niet echt naar uit om deze af te steken, dus een extra cementdek laag over kurk heen zal dan niet direct een aanrader zijn lijkt me.

Aangezien het om zo'n 3 of 4 mm gaat dacht ik zelf aan hardboard of triplex tussen de vloer en de alufoam ondervloer te leggen. Beide zijn zowel gewoon als watervast verlijmd verkrijgbaar. Welk materiaal zou hiervoor het meest geschikt zijn? Moet ik dat nog vastkitten of gaat het nergens heen als ik het zwevend leg?

Alle tips zijn welkom.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zie er geen probleem in om de hardboard, triplex of eventueel mdf plaat onder de alufoam te leggen in de gang mits de bestaande vloer redelijk vlak is.
Bang voor extra geluid hoef je niet te zijn, de kurk en de alufoam dempen allebei.

Succes.
 

EdP

  • #3
Dank, Jan. Kan ik het plaatmateriaal ook zwevend leggen of vastkitten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Je kunt het rustig zwevend leggen, heb je daar geen prettig gevoel bij dan kan het ook met een paar dotjes acrylkit geplakt worden.
Het lijmvermogen van acrylkit is minder dan montagekit maar door de rubberachtige structuur verglijden de platen niet.

Wil je over een paar weken terug naar de lekker warme kurkvloer dan kun je de acrylkit ook weer goed verwijderen :wink:

Succes.
 

EdP

  • #5
Super. Dank je.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Graag gedaan.
 

EdP

  • #7
Het heeft even geduurd (andere bezigheden) maar er ligt nu een plaat hardboard onder, met dotjes acrylaatkit vastgezet. Ik ben er zeer content mee, moet alleen nog even wennen dat ik niet meer ruim over die drempel hoef te stappen. :)

Het klinkt nu nét even anders, een iets "holler" geluid (nu meer tok dan tak), maar dat boeit me niet. Wat kan een mens toch blij zijn met zulke simpele dingen. Nu nog even een paar deuren inkorten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu