Advies voor extra vloerisolatie onder betonvloer

Eeltje

 • #1
Hi,

Ik woon in een jaren tachtig woning met op de begane grond een zogenoemde betonnen broodjesvloer. Deze is vanuit de bouw al voorzien van EPS (piepschuim) isolatie. De dikte op de (omgekeerde T-)dragers is circa 6cm en tussen de dragers boven de 10cm (maximaal 12cm). Dit is lastig te meten. Op een aantal plekken sluit het isolatiemateriaal niet goed aan en overweeg dit dicht te purren zodat het geheel echt dicht is.

Ik overweeg echter ook om deze vloer extra te isoleren. Op de begane grond verwarm ik voornamelijk (90%) op vloerverwarming en wellicht kan ik zo gas besparen. Mijn oog is daarbij gevallen op EPS of XPS platen (5cm dik) welke ik dan onder de gehele bestaande vloer plak of vast zet met plastic schroeven. Mijn kruipruimte is goed geventileerd en droog. Ik ga dan ook niet aan bodemisolatie doen.

Mijn vraag is of deze extra isolatie wel enig effect zal hebben of is het zonde van de moeite? Ik wil het zelf gaan doen.

Groet, Stefan
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  5cm extra is de moeite niet, minimaal het dubbele.
  Er mag geen luchtstroom tussen de nieuwe isolatie en de vloer ontstaan, dus nauwkeurig werken.
   
  • Like
  Waarderingen: Eeltje

  Edwinnn

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Als je niet zoveel ruimte hebt kun je ook PIR nemen. Dan heb je bij gelijke dikte een hogere isolatiewaarde.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu