Extra ondervloer

jarendertighuisje

 • #1
Hoi allen,

Zelf zal ik mij even kort introduceren op dit forum. Samen met mijn vriendin heb ik een huisje gekocht welke gebouwd is in 1934. Dit huis word compleet opgeknapt, deel door ons zelf en deels door professionals.

Nu hebben wij zelf overal de vloeren verwijderd en heeft het huis beneden een houten constructievloer. Nu zit ik er over te twijfelen om in verband met een hoge dorpel, een aantal kieren en extra versteviging houten platen op de constructie vloer te leggen. Vervolgens van die afrolbare folie om daar op de laminaat vloer te doen. De vloer is vanuit de kruipruimte al geïsoleerd.

Nu wilde ik deze platen gebruiken. "OSB3 plaat 244x61 cm dikte 9 mm met rechte kanten"
Merken en winkels niet nodig - mod

Het zijn slechts kiertjes ( 1 to 2 cm ) dus veel krijgt het niet te dragen. Wat is jullie advies om redelijk betaalbaar de ondervloer wel iets te verstevigen/stabiliseren?

Voor de geïnteresseerde: www.instagram.com/jarendertighuisje
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat is de h.o.h afstand van de vloerbalken?.
  Hoe dik zijn de planken op de vloer?
  Hoeveel ruimte moet er opgevuld worden?
   

  jarendertighuisje

  • #3
  Weet niet wat de hoh afstand is.
  Het gaat vooral om het opvullen van wat kleine kieren en de vloer wat op te hogen Ivm hoge dorpels.

  Heb wat foto’s van de huidige situatie toegevoegd. Er komt dus een laminaat vloer over de platen heen.

  CA360C20-175A-4231-997F-24ACD80B30CB.jpeg 9B1F8906-8142-484F-A686-DFBD5D28A9F1.jpeg 8542A4E1-CD23-46F7-B4AA-BA1ADEC4D1F4.jpeg C8662BAE-9C48-456C-88F3-6070B6706A18.jpeg
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  H.o.h. afstand is de maat gemeten in het hart van de balken.
  De maat van de balken is ook belangrijk voor de stevigheid van de voer, op de foto lijkt het of de balken aan de dunne kant zijn.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Door houten platen op de vloer te leggen wordt de vloer niet steviger. Je verdeelt alleen de druk iets beter. Als je er platen op legt, gebruik dan 2.44x1.22 met mes en groef rondom. Deze goed vastschroeven op de balken. Gebruik bij voorkeur deeldraadschroeven.

  Aan de onderkant van de vloer kan je het beste dampopen folie spannen. Nu waait de warmte zo uit de isolatie.
   

  jarendertighuisje

  • #6
  De h.o.h. Afstand is ongeveer 65 cm
   

  jarendertighuisje

  • #7
  Daar ben ik weer. Ik ga dus inderdaad die platen 244 x 122 leggen. Maar nu zie ik op een website dat dampen folie niet geschikt is voor een houten ondervloer...

  Welke ondervloer is betaalbaar en goed?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Ondervloer folie is niet zo spectaculair, heeft elke winkel die laminaat verkoopt. Vergeet de (dampopen) folie onder de isolatie ook niet.
   
  • Like
  Waarderingen: jarendertighuisje

  jarendertighuisje

  • #9
  @IJkenhout welke dampopen folie kan ik het best gebruiken. Mijn oom heeft een keer meegemaakt dat de houten vloer is gaan rotten door verkeerd gebruik van folie.

  Ik zie door de bomen het bos niet, zie wel dat het niet heel duur is. Het liefst zou ik een linkje hebben naar de bouwmarkt?
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Sander 1972

  • #10
  google is je vriend, en benader een winkel die hier ervaring mee heeft. in De meern zat er dacht ik een. Geen waaibomenhout bouwmarkt bezoeken die verkopen zooi
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #11
  Elke dampopen folie is geschikt. We geven hier geen verwijzigingen naar winkels. Ik neem aan dat elke grotere bouwmarkt de folie standaard heeft liggen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu