Extra beluchter nodig??

Bowls

  • #1
Beste medeklussers.

Ik sta op het punt mijn afvoersysteem in de nieuwe badkamer uit te breiden. Alles wat in de betonvloer zit is al aanwezig. Wastafel en bad worden op dezelfde 40mm aansluiting geplaatst. Mijn vraag is of ik de wastafelsiphon niet droog trek als ik het bad leeg laat lopen?
In de oude situatie stond er een bad op de plaats van de nieuwe douche. Wastafel en WC waren er al, evenals de beluchting door het dak.
Wat er dus verandert is dat er een douche komt waar vroeger het bad stond en dat er een nieuw bad komt wat vlak boven de vloer op de afvoer van de wastafel wordt aangesloten.
De vraag is: Heb ik hier voldoende beluchting?
Zo nee, waar dien ik dan een extra beluchter te plaatsen?
op de tekening de nieuwe situatie.

 

Stephan lood

  • #2
Hoi

paar opmerkingen

zoals het nu op tekening staat gaat waarschijnlijk problemen opleveren.

afvoer bad is 40 eigenlijk te klein nieuwbouw word dat zelfs 75 gamaakt dus als het nog mogelijk is maak hem 50mm
ook de wastafel moet appart op de afvoer 40mm als het gemonteerd word op deze manier weet ik zeker dat je problemen krijg bij je wastafel
als je de afvoer van de wastafel vlak voor de standleiing zou kunnen zetten ben je er denk ik al
ander idee is om de afvoer bij het bad door te laten lopen en bijvoorbeel via het dakbeschot omhoog en daar weer op de standleing zetten zodat er voldoende lucht kan worden aangezogen.

afvoer van de wastafel is nu op uw tekenening 30mm(32 waarschijnlijk) dit moet eigenlijk ook 40mm zijn zeker als je straks alles gaat monteren is het makkelijker en beter om dan met een rubber ring te werken(manchet) dan een druppel kit

mocht je het toch zo willen monteren zijn er ook nog beluchtings sifons die je onder de wastafel kan monteren.
kan soms voldoende zijn
peroonlijk vind ik de werking niet echt super dus probeer of appart te beluchten of de afvoer van de wastafel om te leggen

succes
 

Bowls

  • #3
Beste Stephan,

bedankt voor je snelle antwoord.
De wastafelaansluiting (inderdaad 32mm) moet ik in een gibo wand frezen. Uit de vloer komt een 40 buis die nu de wand in gaat naar de huidige wastafelafvoer. Deze is met de bouw aangelegd en de gibo wand is zowel in de badkamer als in de aangrenzende slaapkamer dichtgesmeerd. Ik wil niet het risico lopen dat ik door de wand heen ga, vandaar het laatste stukje 32 mm. (nieuwe wastafel komt stukje verderop)
De badaansluiting ga ik op uw advies zeker veranderen: ik ga een gat door de vloer boren en kom dan uit in de meterkast. Daar loopt ook de standleiding. D.m.v. een 50 buis en een klemaanboorzadel sluit ik de badafvoer aan op de standleiding. Het enige verschil met de originele situatie (zoals bij de bouw) is het stukje 32 buis naar de wastafel.

Nogmaals hartelijk dank.

Bowls
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu