Afvoer verleggen - is dit inderdaad extra werk?

pb90

  • #1
Goedemorgen,

afgelopen week heeft een bedrijf bij ons de badkamer verbouwd. We hebben natuurlijk een offerte gekregen voordat ze zijn begonnen. Nadat ze klaar zijn hebben ze hier bovenop nog extra kosten aan ons doorgegeven, onder de noemer "extra werkzaamheden". Het viel mij op dat er een paar dingen dubbel gefactureerd werden (dingen die al in de originele offerte stonden, en nogmaals in rekening werden gebracht onder de "extra werkzaamheden" wat dus niet klopt) dus kijk er nu wat kritischer naar.

Mijn vraag gaat specifiek over het verleggen van de afvoer (een badafvoer die iets verlegd is om een doucheafvoer te worden).

In de originele offerte stond "Omleggen afvoer voor douche" voor 300 euro, met als note dat er zich eventueel "onvoorziene kosten" onder het bad kunnen bevinden. Nu hebben ze inderdaad in de eindafrekening 350 euro bovenop de 300 gegooid omdat er blijkbaar extra werkzaamheden hadden plaatsgevonden, de afvoer moest dieper dan normaal worden uitgeboord? Daardoor zijn de kosten meer dan verdubbeld. Ik heb hier verder weinig verstand van, dus ik heb een foto toegevoegd. Kan iemand zeggen of dit inderdaad een niet-standaard situatie is die het rechtvaardigt om deze kosten van 300 naar 650 te brengen. De bijlage toont de foto die is gemaakt na het "extra diep" uitboren.

Alvast bedankt!

Screenshot 2022-03-29 at 09.09.54.png
 

Sander 1972

  • #2
Dat is niet te beoordelen, ze kunnen wel de hele dag aan het hakken geweest zijn.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Over werk dat uitgevoerd is door derden, worden op het forum geen uitspraken gedaan.
Dat staat ook in de forum regels te lezen.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Twee man die 2 a 3 uur bezig zijn is al gauw 300 euro nog zonder materiaal, dan heb je een idee. Verder is er weinig over te zeggen, zoals hierboven al aangegeven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu