Expansievat vervangen

Boy

  • #1
Ik ben nieuw mijn naam is boy.

Ik moet een nieuwe rode expansievat plaatsen van de cv want hij is volgens mij stuk.

Zijn er mensen die dit al gedaan hebben? Of kan me er iemand uitleggen in stappen hoe ik dat moet doen :?

Grt boy
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Hoy Boy,

Hoe hebt u geconstateerd dat het defect is, als de installatie leeg is zonder druk kan de druk van het expansievat gemeten worden en de voordruk is de maat van een defect of niet :wink:

Het vervangen gaat op de volgende manier: installatie drukloos maken en aftappen tot het cv waterniveau net onder de aansluiting van het expansievat staat.

Dan het expansievat er afschroeven en de nieuwe met de verpakte schroefdraad er weer op schroeven. De waterdruk op de gewenste druk brengen en klaar Boy.

De schroefdraad is goed te verpakken met teflontape, het vat zal er toch wel weer een keer afmoeten vanwege defect en dat gaat dan makkelijker dan dat het verpakt is met hennep.

Vr Gr en succes ermee
 

Boy

  • #3
Bedankt voor de reactie C.volieboy

Dat had een kennis gezegd want het espantievat staat op zolder en ik een dag van te voren de verwaring gevuld met water en de volgende dag was het water naar ondere gelopen langs de muur en zodoende.
Moet ik de verwarmingsketel uitzetten . wat wordt erbedoeld met drukloos maken zit er ergens een nippel om de druk eraf te halen?. :oops:

Grt bedankt boy
 

Xr8

  • #4
Op de plaats waar je normaal de cv vult het water eruit laten lopen, als het vat boven zit is het helemaal makkelijk, je zult dan weinig water krijgen als je het vat losdraait.

Zorg dat je nieuwe vat even groot is als de bestaande, en denk erom dat het vat zwaar kan zijn als het vol water zit!

Het handigst is het vat losdraaien, en wanneer het draaibaar is er een vuilniszak omheen te doen, eventueel water wat dan nog vrij komt loopt in de zak, het nieuwe vat erop draaien, de installatie vullen met water en stoken maar weer.

Je moet wel even de stekker van de ketel eruit halen en deze pas weer terug doen wanneer de installatie weer gevuld is, tenzij je een drukaanduiding op het display hebt, elektronisch. Dan zal de stekker er tijdens het vullen weer in moeten.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu