EVOHOME, Ketelrelais komt in zonder warmtevraag

PGV

  • #21
@Bert pit . Ik zal dat eens gaan proberen, alhoewel ik verwacht dat dit niet veel op zal leveren. Het is héél duidelijk de aansturing vanuit de EVOTOUCH. In de ochtenduren (bij een temperatuur verschil van 1 graden tussen omgeving en ingestelde temp) werkt het ketelrelais wel synchroon met de zoneklep. Beide BDR91's gaan vrijwel gelijktijdig open. Dat zou betekenen dat de communicatie tussen de EVOTOUCH en de BDR91's goed functioneert. Ik ben momenteel een beetje aan het experimenteren met de zoneconfiguratie. Ik heb de instelling 'verwarming-type' van zoneklep verandert in elektrische lading. Kijken wat er gebeurd. Heb trouwens Honeywell benaderd. Die deden niet veel meer dan mij naar een getrainde installateur verwijzen. Die getrainde installateur wist het ook niet, of wilde gewoon niet helpen. Het is zoals gewoonlijk hetzelfde liedje. Er wordt héél veel energie gestoken in reclame en verkoop van apparatuur maar daarna heb je het nakijken. Goeie afterservice is vaak ver te zoeken. Heel dom wat dat verkoopt veel beter. Wordt vervolgt.

IMG_3547.jpg
 

Bert pit

  • #22
Dus in de ochtend werkt het wel goed. Had dat eerder gezegd. Je verhaal is nu opeens anders dan daarvoor. Dan kan ik er ook niks mee.
 

PGV

  • #23
Wooow, wat een heftige reactie zeg. Mijn verhaal is héél consistent hoor. Ik heb van meet af aan gezegd dat bij een verschil in omgevingstemp en ingestelde temp dit gedag NIET optreedt. Het gebeurt alléén als de ingestelde temp gelijk (of vrijwel gelijk) is aan de omgevingstemp. En dat is exact datgene wat gebeurd en wat ik steeds geschreven heb. 's ochtends vroeg is er nog een verschil van 1 graden bij het opwarmen van de ruimte en gaande weg is de ingestelde temp bereikt. Dan pas gaat het systeem in de war. Maar goed, ik heb het inmiddels opgelost. Ik heb met een stopwatch bij de BDR91's gestaan en alles werkt inmiddels goed. Ook de BDR91's schakelen synchroon nu. Prettige feestdagen
 

PGdW

  • #24
Hallo PGV, ik heb hetzelfde probleem als wat jij beschrijt, bij klein verschil met omgevingstemperatuur gaat de ketel aan maar wordt het relais voor de vloerverwarming niet geopend.
In je laatste reactie staat dat je het opgelost hebt, maar helaas niet hoe dat gelukt is.
Zou je dit nog kunnen beschrijven?
 

PGdW

  • #25
@PGV, zie mijn vorige bericht, zou jij jouw oplossing nog kunnen beschrijven?
alvast mijn dank.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu