Enkelsteens muur isoleren.

Charel

  • #21
Als het geheel van de afwerking 100 % dampdicht zou zijn dan kan dat niet gebeuren maar dat is een utopie. De platen op zich kunnen dan wel volkomen dampdicht zijn maar het geheel niet.
Er kan (zal) nog altijd waterdamp binnendringen via die vele meters aansluitingen met de houten stijlen, de wanden, het plafond en de vloer. Maar ook via onderbrekingen zoals gebintsbalken. Dat is praktisch niet te vermijden. Dus moet je voor voldoende ventilatie zorgen zodat de luchtvochtigheid nooit te hoog kan worden.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #22
Pak in Ubakus 80% luchtvochtigheid binnen en het gaat nog steeds goed. (wel beetje ongezond en condens aan de binnenkant, maar daar gaat het nu niet om, want dan doe je al lang de ramen open)
In de constructie geen probleem.

Als goed aangebracht kan er veel meer vocht de constructie via de muur naar buiten dan dat erin kan komen.

Houtvezel kan veel minder hebben, helemaal als je dampopen, dus zonder damprem aan de binnenkant wilt werken, kan je echt niet zomaar iets doen.

ps. iemand ooit wel eens vocht zien condenseren tegen baksteen?
ik niet, dan trekt het vocht meteen de steen in en wordt naar buiten getransporteerd.
 

Charel

  • #23
We kunnen hier nog lang over pingpongen.
Misschien is het nuttiger om bijvoorbeeld eens te klikken "Eco-logisch / vochtregulerende isolatie", dan kunnen we wellicht al een groot deel van de discussie vermijden.
Ps: ik heb al condens weten ontstaan op praktisch alle min of meer harde materialen zoals vloeren, bakstenen, gipspleister enzovoort. Zelfs ook zachtere materialen zoals behangpapier en houten beplankingen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #24
Een ieder die Ubakus tegen spreekt zal met iets veel beters moeten komen dan met promotors en verkopers van bio based isolatie.
Wij van wc eend ..
Je informatie komt van verkopers en is verkoop praat. Daarmee waardeloos.
 

Charel

  • #25
Je kunt mits wat moeite dezelfde informatie ook vinden in wetenschappelijke artikels.
Het is niet omdat bepaalde eigenschappen van een materiaal ook door een commerciële instelling worden genoemd dat ze daarom onwaar of waardeloos zouden zijn.
Maar goed, ik denk dat verder discuteren op deze manier ook waardeloos is. We kunnen het hier dan best bij laten niet ?

Edit: Ik zie nu dat per abuis een link is geslopen in mijn vorige bijdrage. Dat was niet de bedoeling en kan verwijderd worden.
 
Laatst bewerkt:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #26
Graag weer ontopic reageren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu