Elke 7-14 dagen CV bijvullen

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #21
Niet alles quoten aub, we weten wat we geschreven hebben

Na 11L staat 02 daaruit zou kunnen blijkn dat dit een oud vat is.
Vat en overstort ( indien overstort nat is) vervangen.
 

Standby

  • #22
Vat al gecontroleerd???????????????????? Zo niet dan geen vragen meer stellen lijkt mij, ook al is hij dan nog maar 2 1/2 jr oud t,kan allemaal defect raken en is deze nog goed kun je dit in iedergeval uitsluiten.
 

Peanut

  • #23
Mag ik toch nog een vraag stellen :
- ketel en vat zijn 2,5 jaren oud
- overstortventiel is droog
- binnen CV ketel is droog
- leidingen kruipruimte (net geweest) zijn droog

Ook als het vat stuk zou, hoewel klank goed: waarheen verdwijnt het water ?

Ga preventief ventiel en vat in die volgende weken vervangen ...

Bedankt voor alle hulp !
 

Standby

  • #24
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Voordat je gaat vervangen ga nu eerst je vat eventjes verwijderen en kijk of er water in zit als je hem er af geschroeft hebt. Er kan best een half kopje (bv) uitkomen maar zeker geen liters of meer en als hij echt defect is kijk dan uit met demonteren. Ze wegen maar zo de 20kg en als je er niet op bedacht bent klap hij uit je handen. Even de stekker er uit en een emmer of 2 aftappen als alles boven hangt natuurlijk en je schroeft hem er af. Is ie goed weer monteren en vullen en klaar.

Het water verdwijnt niet als het vat defect is maar je hebt geen expansie meer en bij opwarmen loopt de druk meer op en bij afkoelen zakt de druk weer dus het verdwijnt niet maar wel veel druk schommelingen. Je merkt het ook als je bijvult dat hij zo op druk is en voor je gevoel gaat er maar 1 of 2L water in.

Stook hem eens op naar de 80gr bv en kijk hoeveel druk verschil je hebt. Van koud naar heet mag hij ca 0.5bar oplopen wordt dat veel meer ga dan maar echt twijfelen aan je vat.

Ben benieuwd.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #25
Vat hoeft helemaal niet gedemonteerd te worden om te controleren of die nog goed is.
even de installatie drukloos maken, en met een simpele banden spanningsmeter aan de onderkant op het ventiel de voordruk meten. bij jouw vat hoort die dus 0,5 bar te zijn.
dat is de enige juiste manier. tikken, voelen, kijken of er wat water in staat is allemaal onnauwkeurig.
verder denk ik dat er niets met het vat aan de hand is, maar zou als verder alles goed is, de ketel af persen.

groeten b
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #26
Indien een mini waterlekkage op een hete opervlakte lekt /druppelt , verdampt het water meteen en zie je geen leksporen of vochtige plekken. in combinatie met een defecte vat of vat op verkeerde plek (ketel boven/vat beneden of vat aan perszijde pomp) is ketel snel van druk af.
 

Standby

  • #27
Ja natuurlijk heeft iedereen een banden spanningsmeter is huis...wat stom van mij om daar niet aan te denken :oops: :oops: schaam mij diep om dit te vergeten. :prima:
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #28
Jemig wat een flauw antwoord. Jij raad aan om het vat te demonteren, ja iedereen heeft hennep of teflon in huis, en kan een draad verpakken.
Jammer trouwens van zulke reacties, maar zal wel de nieuwe stijl van het forum zijn helaas.
en ja. Ik denk dat meer mensen een bandenspannings meter hebben dan dat mensen een draad kunnen verpakken. want tegenwoordig zit er op veel fietspompen(die een gecombineerde aansluiting hebben) al een banden spanningsmeter.

Groeten b
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #29
Als er een noemenswaardig spoortje in de buis zichtbaar is kan je rustig naar de winkel en een nieuwe halen. Zo begon het ook bij mij maar een mens is eigenwijs, het kan nog wel even.

 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #30
Pssst....het is een Nefit Topline....geen Atag SHR :wink:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #31
Die zal toch ook wel zoiets hebben. Ze apen alles na van elkaar.
Zie je in dat buisje een minuscuul spoortje lopen dan is volgens mij dat ventiel aan vervanging toe. Je kan zien dat ik heel lang heb getwijfeld, toch.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #32
Bij de topline zit de prescor onder de ketel, en er zit standaard geen "buisje" aan.
dus als de prescor lekt, dan zal er een plasje onder moeten liggen, of hij moet door de monteur aangesloten zijn op de afvoer.

groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu