Elektra en waterleiding in de koof

julesvaes

  • #1
heren!

Al veel hulp gehad hier waarvoor dank!. betreft een nieuw project; verlaagd plafond badkamer. met een dubbele douchekop en wat elektra. nu hebben we 2 douchekoppen uit het plafond maar ook ledstrips en overige verlichting. uiteraard zijn de ledstrips waterdicht maar de adapters en dergelijke niet (wel liggen deze een meter van de sproeikoppen af). nu wil ik (in foto 1 met rood aangegeven 'waterzone') een zone maken waar de waterleidingen lopen en deze wil ik dus afsluiten van de rest bij een eventuele lekkage.

mijn vraag aan jullie Hoe pak ik dit aan?

koof bestaat uit panlatten met groene stucplaten.



IMG_2032.jpg
d2.JPG
 

julesvaes

  • #2
niemand die dit eerder gedaan heeft? of advies kan geven?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Misschien is "Elektra" niet de juiste rubriek als je zoekt naar advies over het maken van een waterdicht plafond... Ik zou het in ieder geval niet weten. :wink:

Wel vraag ik me af hoe groot het risico hier nou is? Waterleidingen en fatsoenlijke pers- of soldeerkoppelingen gaan normaliter niet lekken. Bij menige woning loopt dat ook gewoon door de meterkast / langs de groepenkast enzo zonder dat iemand zich ooit druk heeft gemaakt over waterdichte afschermingen.

Waar ik me eerder zorgen over maak: Zorg je wel dat alle voedingen, drivers etc. nog bereikbaar zijn straks?
 

julesvaes

  • #4
Hi Xander. dan ga ik het gewoon zo maken! dank voor je berichtje! ik heb daar inderdaad uren over nagedacht over het bereikbaar houden van de centraal dozen en de voedingen. toevallig kwam ik gisteren op onderstaand idee:


1) de 'uitschuifbare nis'. mocht ik ooit nog bij de verlichting willen komen dan kan ik de nis eruit halen. (dit is overigen niet in een natte cel). ik kan eventueel nog afkitten maar ik maak denk ik een mooie rand van hout waarbij dat niet nodig is. indien afkitten al ik altijd moeten snijden.
IMG_2070.jpg

2) ik heb een gat voor de mechanische ventilatie daar zet ik een stukje flex achter welke naar voor en naar achteren kan bewegen zodat ik ook weer bij de elektra kan.

1645697882791.png


3) op de plaats van de centraaldoos in het midden, daaronder komt een inbouw minigoogle home welke ik los kan halen, en zo dus ook weer bij de centraaldoos kom.

1645697965943.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu