Eigen ketel voor vloerverwarming

Patrickd83

  • #1
Dag mensen

ik heb mijn woning verbouwd en ik heb nu vloerverwarming in mijn badkamer de rest van de woning radiatoren.

de vloerverwarming is nu gekoppeld aan de rest van de radiatoren maar nu is mijn probleem dat de vloer in de badkamer af en toe de juiste warmte heeft alleen als de ketel een halve dag aanstaat dus op zaterdag en zondag dan is hij op de helft van de dag wel lekker op temperatuur en dat was niet echt mijn bedoeling.

dus nou dacht ik ik hang er een ketel bij en die alleen te gebruiken voor de vloerverwarming en de thermostaat in de badkamer hangen en op 20 graden instellen. maar kan dat wel i.v.m. de hoeveelheid water wat er dan in het systeem zit het is namelijk een oppervlak van bijna 10 m2. dus zal de ketel dan niet in storing vallen omdat het systeem te kort is ?


zo wat een verhaal is er iemand die mij daar wat over kan vertellen
 

Kacheltje

  • #2
Dag Patrick83,
Enkel een apparte ketel voor de badkamer is geen optie.
Het benodigde vermogen van een normale badkamer is zo klein dat de ketel blijft pendelen.
Beter is om te kiezen voor een weersafhankelijke regeling. Bij het goed afstellen van die regeling heb je een iets minder zuinige maar meest comfortabele klimaat in elke ruimte.

Een weersafhankelijke regeling houdt wel in dat daar de nodige aanpassingen nodig zijn. Naast een weersafhankeleijke regeling is er ook een weersafhenkelijke regeling met een compensatieregeling. Wat de verschillen zijn kun je terug vinden bij de fabrikanten en leveranciers die deze regelingen maken en verkopen.
 

Patrickd83

  • #3
Oke ik heb even gekeken, maar dat is wel een hele ingreep geloof ik

en als ik de thermostaat knoppen op 20 graden zet in de woonkamer (waar de thermostaat ook hangt) en ik zet de thermostaat op 21 dan zou hij continu warm water rondblijven pompen
en als er dan een radiator of vloerverdeler om warte vraagt kan hij dat afgeven d.m.v. thermostaat knoppen en dan moet er nog een bypass bij tussen.

en heb ik da hetzelfde idee als een weersafhankelijke regeling ?
 

Kacheltje

  • #4
@patrick83,
Een tweede ketel is nog veelingrijpender.
Je krijgt dan jaarlijks de onderhoudskosten en afschrijvingskosten bij.
 

Bernhard

  • #5
Patrick,
Met een voorraadvat/buffervat kan je de vloerset in de badkamer warm houden. Je moet een aparte CV-leiding naar de vloer maken. Een extra pomp en een regeling voor de temp. mvgr Bernhard
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
Helemaal een met Bernhard, een voorraadvat met de juiste inhoud van temperatuur.
 

Patrickd83

  • #7
Oke nou de extra pomp zit op mijn vloer verdeler en regeling voer de temp. zit er ook op maar dan kun je mij wat meer info geven
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu