Verwarming (opnieuw) aan een eigen CV koppelen

Wvandijk

  • #1
Beste lezers, wegens regelmatig thuiswerken wil ik graag één kamer in het huis apart kunnen verwarmen. Nu heb ik het vermoeden dat dat niet zo ingewikkeld zou moeten zijn, want een eerdere eigenaar heeft boven al een thermostaat in deze kamer gehangen om de kamer (of de verdieping?) apart te kunnen verwarmen. Helaas zijn de verwarmingen boven later weer aangesloten op de thermostaat beneden. De thermostaat boven hangt er nog wel, maar staat uit. Mijn vraag is wat er nu nodig is om deze kamer apart te kunnen verwarmen, of wat ik moet doen om er achter te komen wat er nodig is.

De situatie is als volgt: beneden wordt verwarmd met vloerverwarming, een convectorput en radiatoren. Boven is in de badkamer ook vloerverwarming, en verder hangen er radiatoren (die eigenlijk altijd uit staan, behalve in de winter op de werkkamer). Beneden zit een Honeywell CM927 thermostaat. Boven zit een Honeywell T87G1006. De ketel is een Intergas Kompakt HRE en daar zit een Honeywell VC4013 valve actuator op. En last but not least: ik heb hier 0 verstand van :)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Geen idee hoe zoiets bij een CV-ketel in het werk gaat, dat laat ik aan anderen over om uit te leggen. Ik heb zelf boven mijn werkplek een infraroodpaneel hangen met thermostaat. Basiswarmte kan via de cv, en wat extra via het paneel. Zolang het paneel niet continue aanstaat, kost dat relatief weinig.
 

Wvandijk

  • #3
Ik had geen ambities om een infraroodpanel op te hangen. Het lijkt me dat een oplossing via de cv prima moet kunnen. Iemand nog een idee?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ideeën vind je waarschijnlijk al in de installatiehandleiding van de ketel. 'opdeling CV installatie in groepen' heet het hoofdstuk. Misschien zit die actuator al in een set die misschien is meeverkocht.

Weet je hoe het leidingwerk loopt?
Weet je hoe de draden uit de thermostaat (boven) en de acutator aangesloten zijn?
Kun je een foto maken van die actuator met het leidingwerk er om heen? Is na te gaan waar elke CV leiding naar toe loopt?
Reageert die actuator op een van de thermostaten (te zien aan witte hendel) ?
Weet je het exacte type van de ketel? Er zijn verschillende varianten HRE.

Je eindigt de eerste post met 'ik heb er 0 verstand van'. Het is vanaf een computerscherm niet te zien wat je wel en niet kunt.
Kun je een eenvoudig elektrisch schema begrijpen? Weet je hoe de elektrische aansluitingen in de CV ketel te bereiken zijn en wat hier is aangesloten?
Heb je idee hoe het water in verwarmingsinstallatie stroomt?
Heb je wel eens een CV leiding veranderd of vervangen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu