Eerste poging tot stucen

Bart3001

  • #1
Ik heb twee weken terug een eerste poging gewaagt om zelf een koof te stucen, met wisselend succes. Daarom de volgende drie vragen.

De kleur is niet egaal, sommige stukken zijn wit terwijl anderen donker grijs zijn. Hoort dit of is het nog niet goed gedroogd?

Het oppervlak is niet mooi glad, soms zitten er verscheidende kleine streepjes of putjes in met een lengte van ongeveer één mm tot 2 cm. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben?

Hoe kan ik er alsnog voor zorgen dat het oppervlak mooi strak wordt?

Alvast bedankt,

mvg, Bart
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het grijs is nog niet helemaal droog.

De aanzetten even wegschuren en de putjes kan je gewoon vullen.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kan ook overwegen om het af te pleisteren.
 

KlusRob

  • #4
Die putjes en streepjes zijn waarschijnlijk kleine steentjes o.i.d. in je gips, die je meetrekt en dan krassen achterlaten.
Je kunt dit nog makkelijk bijwerken door met een finishproduct (geschikt voor een laagdikte van 1-3 mm volgens de bekende fabrikant). Stuc er niet in het geheel een laag op, maar beperk je door alleen de krassen bij te werken.
Begin wel door er over de hele oppervlakte een laag van een mm ofzo ruw op te zetten, en schraap deze dan (glad) weg net als je bij plamuren voor schilderwerk doet. Dan vul je alleen de gaten en houd je een perfect gladde muur over.
Zorg er dan wel voor dat je gipsmengsel klontvrij is, anders geeft dit juist wel weer strepen.

En de vlekken, komt inderdaad doordat niet alles droog is.
Gips droogt van binnenuit op, als de muur egaal licht is, is deze helemaal droog. Wel goed ventileren tijdens het drogen, het vocht moet weg kunnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu