Eerste keer stucen niet het gewenste resultaat

ometjabbe

  • #1
Goedemiddag!

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst gestuct en ondanks dat ik het leuk vond om te doen, heb ik (denk ik) alle beginnersfouten gemaakt die ik kon maken.
Ik heb teveel stuc in 1 keer aangemaakt en het had niet de juiste consistentie. Het was te dik om eenvoudig aan te brengen waardoor dit te lang duurde. Alvorens ik toe kwam aan het afrijen en messen etc, was de stuc al te hard geworden.

Eindresultaat is een muur met krassen (van te agressief met het spacmes bezig gaan op al iets te hard geworden stuc) en hier en daar van die ondiepe 'kraters' waar niet genoeg stuc is aangebracht.

Uiteraard wil ik dit verbeteren en mijn vraag is, hoe ik dat het best kan aanpakken/wat het forum hierover adviseert? Is het een kwestie van een tweede dunne laag stuc (met een betere consistentie) aanbrengen om de oneffenheden weg te werken? Of moet ik het anders aanpakken?

Voor jullie amusement (maar misschien ook voor gerichte tips) heb ik wat foto's van de muur toegevoegd.

Alvast bedankt voor jullie advies!

Mvg

IMG_6178.jpg IMG_6177.jpg IMG_6176.jpg IMG_6175.jpg
 

BigBert

  • #2
Stucen is een van die dingen die je niet zo maar effe leert en doe, maar daar ben jezelf al doende achter gekomen. Zelf heb ik eerst diverse youtube filmpjes bekeken en bestudeerd voordat ik mijn keuken heb gestuct. Ik ben begonnen met een klein muurtje en heb het toen enkele keren opnieuw gedaan. Stucen is een kwestie van veel oefenen met dezelfde materialen en gereedschappen. Stucen is een vak:wink:
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
ometjabbe schreef:
Ik heb teveel stuc in 1 keer aangemaakt en het had niet de juiste consistentie. Het was te dik om eenvoudig aan te brengen waardoor dit te lang duurde
Misschien een gekke vraag, maar waarom ben je dan doorgegaan? Zodra je dit merkt, zou ik stoppen en een nieuwe zak aanmaken. De kosten van zo'n zak wegen niet op tegen de moeite die je anders in de reparatie stopt.

Ik zou het schuren en er dan met een fix & finish overheen gaan, maar ook ik ben geen expert. :wink:
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
het aanbrengen van stuc betekend een vrij strakke planning
mengen, aanbrengen en vlak maken met de rei even laten aantrekken (koffie) en dan nalopen doorschuren.

Eigenlijk moet je een dagje hulp/les krijgen van een vakman.

Had je wel voorstrijk op de muur?
 

Infine

  • #5
De vraag is of de muur vlak is, daarmee bedoel ik recht en dus zonder golven. Als dat zo is dan kun je hem volledig laten drogen, schuren en met een finisher de muur nog een heel dun laagje geven. Als je muur niet vlak is zal je een nieuwe laag aanmoeten brengen, ook volledig drogen daarna primer en dan je nieuwe laag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu