Eerst plat dak of eerst kozijn vervangen?

Erwin_1897

 • #1
Als vervolg op dit topic: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/welk-type-wandconstructie-is-dit-nu-weer.98687/
Ik heb een schuur, met puntdak. Er is een hap uit het dak gehaald, daar is een klein dakterrasje gemaakt. Niet al te goed, dus deze lekt. Vervangen dus.

Het kozijn, met daarin een raam en twee openslaande deuren is ook aan vervanging toe. Maar welke doe ik eerst?

Aangezien ik helemaal niets vertrouw in die schuur wil ik het wel goed doen. En eerst weten hoe bepaalde zaken in elkaar geschroefd zijn.

Dus wat doe ik eerst? Het kozijn of het dak, dit in verband met afwerking, lood etc. Kan ik ongestraft eerst het dak aanpakken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De dakbedekking moet je schuin of recht opzetten. Daarboven moet iets komen wat ervoor zorgt dat het water niet achter de dakbedekking kan komen. Voetlood is een goede oplossing.
  Dus voor een gedeelte, opstaande hoogte dakbedekking, maak je eerst het timmerwerk en dan iets waar je het voetlood op kan bevestigen.
  Die openslaande deur maak je aan de onderdorpel voetlood en die kan je later over de dakbedekking laten zakken. Zet het voetlood aan de binnenzijde ook iets op. Maak een druiplip aan de onderdorpel.
   

  Erwin_1897

  • #3
  Dank, ik maak morgen wel een paar foto's om eea te verduidelijken. De huidige constructie is niet de meest handige namelijk.
   

  Erwin_1897

  • #4
  Hier de foto's, ter leeringh maar vooral vermaak. Leedvermaak that is.

  Zoals je ziet, dit moet beter. Ik zie alleen niet hoe ik het dak op een goede manier kan dichtkrijgen zonder ook direct een nieuw kozijn te moeten plaatsen. Dat laatste moet ook gebeuren.

   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Geen lood, dat is een typisch voorbeeld van kortzichtigheid. Waar stopt de dakbedekking en hoe ga je dat oplossen als de dakbedekking moet worden vervangen.

  Ga je met het timmerwerk beginnen snij de dakbedekking even boven het platte vlak door. Rood lijntje. Komt er een bui kan je de regen een beetje de baas.

  Heb je het timmerwerk af en het lood aangebracht. Dan de rest van de oude dakbedekking. Buig het lood omhoog en breng de nieuwe dakbedekking aan.


  Bij jouw zijn de banen in een stuk aangebracht. Dat werkt niet handig is minder betrouwbaar wat waterdichtheid betreft. Je kan beter voor de randen/opstanden losse stroken gebruiken. Op Youtube zijn wel filmpjes te vinden.

   

  Erwin_1897

  • #6
  Ok, eerst het kozijn dus. Jammer. Maar wel logisch. Het kozijn moet ook wat verder omhoog als ik het dak wil isoleren denk ik.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Dat lijkt me logisch.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Alles tegelijk is het beste ;)


  Vergeet niet het balkonhek fatsoenlijk vast te zetten.
   

  Erwin_1897

  • #9
  Balkonhek steekt nu half over de rand. Niet te zien op de foto's is dat het dakrubber eigenlijk los op de stenen ligt. Geen enkele vorm van afwerking. En het hek is door het dakrubber heengeschoefd. Ach ja.

  En ja, alles tegeljk is het beste. Dakje zijn de kosten niet. Kozijn is een ander verhaal. Ook omdat het erop lijkt dat het kozijn doorgezakt is. Benieuwd wat ik nog meer tegenkom.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu