Easycell isolatie inblazen in wand

M.appel

  • #1
Heb een scheidingswand opgebouwd van metalstud profielen (75x50mm) ,
met kleine spouw tussen de twee muren. beplating fermacell.
Huur hier een machine voor, waar ik gaten voor moet uitzagen om de slang op aan te sluiten. Uiteraard doe ik dit zo hoog mogelijk, maar moet net onder het u profiel van de bovenligger blijven. Vlg. mij vult de ruimte in de bovenstaander zich zo nooit. Moet ik daar dan gewoon een strook van een isolatieplaat aanbrengen? Iemand ervaring, ook met het aantal te boren gaten?
Bouwleverancier weet het ook niet.
 

Mjpwillems

  • #2
Op de bouw doen ze dit ook ( suc6 het is een rotzooi veel stof )
je moet zoals ik al lees tussen iedere staander een gat maken ( voor het beste resultaat )
hij vult je het hele vak van onder tot boven , de machine heeft heel veel druk , daarom stoft het ook zoveel omdat je hem helemaal vult je blaast hem vol en dan o een gegeven moment vleigt het vian dat gat er ui en dan weet je dat het vol is
 

M.appel

  • #3
Bedankt voor je reactie- heb de leverancier via mijn bouwmaterialenman te pakken gekregen.Hij zei dat ik inderdaad tussen elke staander een gat moest boren op 75 cm. hoogte.
De machine levert genoeg druk tot ongeveer 250 cm wandhoogte met het laagste gat. Mijn wand gaat tot 325cm, en hij raadde aan op 75 cm vanaf bovenkant weer een reeks gaten te boren, (evt. nog hoger voor check hoogste punt.
Boven 250 moet er ook een extra viltlaag in verwerkt worden (mag ook glaswol zijno.i.d), omdat de easy cell anders teveel inklinkt. Met deze lagen gaan ze in de bouw vlg. hem soms wel 9 mtr. hoog. Dat hoef ik gelukkig niet.
Ben nu halverwege; je moet de easycell wel steeds wat verbrokkelen en aandrukken in de machine, anders hapt hij lucht.
 

Mjpwillems

  • #4
Oke suc6 .

even een vraagje ,

is dit nu veel beter als gewoon isoleren ( ja ik weet dat ze het gebruiken bij cafe's voor hele grote geluidsnorm ) . en het prijs verschil met gewone iso en die vlokke is dat groot
 

M.appel

  • #5
Dat moet ik nog uitvinden.In mijn wand komt een dubbele deur (twee achter elkaar, met dubbele afdichtingsrubbers. Dat kost nog wat tijd om te maken, want het kozijnhout moet ik ook apart fraisen, bovendienheb ik andere klussen die nu voorgaan, en dicht ik het deurgat af met pakken glaswol die ik nog heb liggen. Dan krijg ik in ieder geval een voorlopige indruk hoe de wand isoleert.
Het gebruik viel me niet mee. Op het pak staat dat i pak genoeg is voor 7m2.
Aan de andere kant van het pak staat opeens een hele andere tabel, dan heb je opeens 11/2 a 2 x zo veel nodig. Leverancier zei, toen ik belde dat de 7m2 een richtwaarde was als je het vergeleek met een losse plaat steen of glaswol. Vaag verhaal wat ik niet kan controleren, en een beetje misleidend vond.
Verder hebben ze op internet een volume berekeningsmodule, en vergelijken ze easycell qua m2 prijs met glas en steenwol. Dan lijkt easycell een stuk goedkoper. Maar ze vergeten wel de huurprijs voor het apparaat er bij te tellen. Dat is natuurlijk minder als je veel meters maakt, maar ik was voor ongeveer 25m2 en 16,5 cm muurdikte denk zo'n 2, 50 euro per m2 extra kwijt. Dan ben je niet echt goedkoper uit met glas of steenwol.Heb het gedaan omdat ik er qua geluidsisolatie meer van verwacht. Daarbij kun je maar heel ten dele op opgegeven fabriekswaarden afgaan, die hebben ze mogelijk ook "bijgekleurd".
En natuurlijk valt of staat alles met de afwerking.Alles goed zwevend construeren, ook de u profielen tegen vloer en pafond, naast dubbele dichtingsband, bevestigen met speciale schroeven met rubberring en plaatje, randaansluitingen van de platen diep kitten, evt. stopcontacten vermijden. Als dat niet kan, om de inbouwdozen een extra kastje bouwen in de spouw, tules voor draaddoorvoer, etc.Mijn deurkozijnen komen ook los van elkaar te staan.'t Is maar wat je wil en wat je ervoor over hebt.
Verder is het dichten van de gaten wat tijdrovender dan alleen glas of steenwolplaten erin douwen. Maar ik heb goede hoop dat het het toch allemaal waard is. Laat je weten als ik meer weet.
 

Mjpwillems

  • #6
Bedankt . en suc6

dan kon je toch gewoon beter een woning scheidende wand zetten opbouw is als volgt

2 gipsplaten 2x profielen 75 met 1cm spelling van elkaar ( ivm met contact geluid ) en dan weer 2 x gipsplaten . en 2x iso ( in ieder wand ). je doet band op de vloerprofielen en de standers wat tegen de muur komen .
en je kan gewoon je dozen monteren in de wanden op de normalen manier zolang de wanden maar geen contact met elkaar maken uitgezonderd bij je deur , dan lijkt me dit sneller en goedkoper .
in een pak iso met 12 platen van 60x120 en 4,5cm dik (0,72m2 per plaat )zitten geloof 12 in pak 8,64m2

maar houd me aub op de hoogte via dit of prive bericht ben wel geintereseerd , ik heb dit de vlokken toevallig gezien op een werk waar ik bezich was .
 

M.appel

  • #7
Je hebt zeker gelijk dat dat sneller en een stuk goedkoper is, heb ook andere wanden zo gebouwd, maar ben langzamerhand overgegaan op fermacell houtvezelplaten, ten eerste omdat ze meer massa hebben per plaatdikte dan gips, minder snel beschadigd raken bij vervoer en verwerking , maar vooral omdat je er makkelijker in kan schroeven als je iets wil bevestigen. Er wordt wel gevarieerd met wanden van eerst OSB 1o en dan gips, maar dan ben je duurder uit dan fermacell.
Uiteraard kom je met gips/staander met iso, spouw, staander met iso en weer gips, al dan niet dubbelbeplaat tot een heel mooi resultaat voor relatief het minste geld, maar ik wilde nieuwe constructies uitproberen, desnoods tegen hogere kosten maar met hogere isolatiewaarden. Zo heb ik ook aan een normale opbouw zoals jij beschrijft, een isofix platenwand toegevoegd op de bestaande constructieer , dus met een derde beplating. Dus plaat, 3,5 cm isofix (soort geperst schuimrubber met op een derde een metalen strip, zodat de schroeven van de beplating blijven zweven),plaat op staander met steenwol, spouw, staandermet iso, en weer beplating. Gaf ook een sterke verbetering, maar is relatief prijzig.
Zo rommel ik graag verder.
 

Mjpwillems

  • #8
Oke . wel leuk om te weten > thanks :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu