Duoblok of pot met los reservoir

Vraagsteller

  • #1
Beste sanitairspecialisten,

nieuwe vraag die opkomt;
een duoblok of los reservoir kiezen. Ik vind een duoblok mooier om te zien, maar dat zijn bijna altijd diepspoelers en nu mijn vraag; als zo'n reservoir van een duoblok kapot mocht gaan, moet je dan een geheel nieuw toilet kopen, of kun zo'n duoblokreservoir weer gewoon los bestellen en monteren op je oude pot?
 

Jeroen b

  • #2
Zo n reservoir kan je los bestellen.
hij zit meestal vast met twee vleugelmoeren aan de onderkant van het reservoir
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Neem er dan wel een, van een bekend merk.
Dan kun je meestal na jaren nog onderdelen bij bestellen.
Een onbekend merk, gemaakt in china, of onze oosterburen wordt vaak maar een jaartje gemaakt, en dan zijn er vaak ook geen onderdelen meer voor te krijgen.
 

Vraagsteller

  • #4
Bedankt. Ik heb inmiddels wat speurwerk gedaan en diverse merken bekeken , waaronder Plieger (vaak bij bouwmarkten) , sphinx, wisa en het merk Laufen, en die laatste lijkt me een merk waarvan onderdelen bestelbaar blijven. In ieder geval hebben die duoblokken met losse reservoirs, zelfs een duoblok vlakspoel en dat zie je niet vaak.
is dat een goede merkkeuze?
 

Jacovrie

  • #5
Hou er wel rekening mee dat vervanging van een reservoir bij een duobloc, in verhouding tot de kosten van het gehele duobloc, over het algemeen een kostbare zaak is. Wat dat betreft is de vervanging van een los laaghangend reservoir goedkoper. Uw keuze hangt natuurlijk allemaal af van waar de voorkeur naar uitgaat.
 

Vraagsteller

  • #6
Zal er rekening mee houden.
en hoe zit het met een closetzitting? als ik bv een laufen wc koop, kan ik dan het beste een laufen closetzitting erbij kopen, vanwege het model, of kan iedere bouwmarkt of andere bril erop? die zijn vaak weer goedkoper.
 

Jacovrie

  • #7
Het beste is inderdaad er een Laufen closetzitting bij te kopen. Er zijn echter ook closetzittingen die universeel toepasbaar zijn en die ook passen. Wanneer u een voorkeur heeft voor een bepaalde closetzitting of merk, is het zaak de maat van toiletpot/ducobloc/hangtoilet op te nemen (ook de bevestigingsgaten) en dan bekijken of de betreffende closetzitting daarop past. Wanneer u op 'safe'wilt spelen, kunt u dit doen door de maat te nemen voordat u de toiletpot koopt, dan weet u zeker dat u de juiste combinatie heeft.
 

Vraagsteller

  • #8
Is besteld! op safe gespeeld en het scheelt weer zoektijd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu