Ducobox Silent met vochtsensor

TGX

  • #1
Ik heb afgelopen week mijn oude mechanische ventilatie box omgewisseld voor een Ducobox Silent met vochtsensor. Installatie was niet moeilijk, de handsensor die in de woonkamer hangt die werkt feilloos. Probleem is dat de Ducobox niet harder gaat draaien als douchen, waardoor de badkamer vol met stoom staat en alles beslaat. Ik heb de vochtsensor 'getest' met een waterkoker op de plek waar hij hangt, dat werkt en dan gaat ie harder draaien. Kan de vochtsensor uitgelezen of ingeregeld worden? Het lijkt erop dat de lucht aan 't eind van 't kanaal niet vochtig genoeg is om om aan te slaan..
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk moet je de installatie anders inregelen door de ventielen in de badkamer verder open te zetten.
 

Auto-Geen

  • #3
Met de Duco Network Tool en speciale verbindingskabel kan je de box uitlezen en instellen. De RH waarde staat standaard op 60% en CO2 op 800ppm.
Als de badkamer een aparte aansluiting op de box heeft is een boxsensor een betere oplossing.
1711666918482.jpeg
 

TGX

  • #4
Bedankt voor de reacties. De (losse) toilet boven en de badkamer zitten op 1 kanaal en bij dat kanaal zit de bijgevoegde boxsensor. Ik heb de toilet geknepen en de badkamer volledig open gedraaid, maar geen geluk helaas.

Ik heb gelezen over de Duco Network Tool en dat klinkt als de oplossing. De verbindingskabel kan ik echter niet vinden. Is daar een linkje naar te delen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Daar doen we hier niet aan... Ik heb hem vrij snel online kunnen vinden:
USB-kabel voor gebruik met de Duco Network Tool software (USB-C)
 

TGX

  • #6
Dat dacht ik al. En blijkbaar toch niet zo goed in googlen als ik zelf dacht… bedankt!!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu