Dubbele douche en cv ketel

Woutur

  • #1
Mijn vriendin en ik douchen graag samen en dat kan sinds we een dubbele douche hebben. Op dit moment hebben we een Bosch VRC24 CW3 ketel die tussen de 6 en 10 liter warm water aanlevert. Dat is wel wat aan de krappe kant. Douchen kan, maar het gaat niet van harte. Met een enkele douche aan zien we dat er ongeveer tussen de 7.5 en 9 liter warm water geleverd wordt.

We willen dat ook wanneer we met zijn tweeën douchen. Het hoeft niet allebei 9 liter te zijn, maar ergens tussen de 8 en 9 zou mooi zijn. Ik heb gekeken naar ketels die 18 liter warm water bij 40 graden per minuut kunnen leveren. Oog is gevallen op Remeha Tzerra plus M39c, Vaillant 35-38 5-5 en ATAG 325eC. Op papier leveren deze genoeg.

Om teleurstellingen te voorkomen: gaan deze ketels genoeg leveren? Of zullen we toch moeten kijken naar een CW6 ketel (mijns insziens een overkill voor de rest van het huis). Iemand praktijkervaringen?
 

Marcn88

  • #2
De ketels zullen het allemaal kunnen leveren maar of uw koudwaterleiding dit ook kan is maar de vraag wat voor een leiding loopt er van de watermeter naar de cv en wat wordt hier nog vanaf getakt
 

Woutur

  • #3
Er loopt tot de zolder een vrij brede leiding, deze is breder dan 22mm (ik weet het niet zo uit mijn hoofd). Ik zal nog even kijken wat ik allemaal gemeten heb vorige keer. Het zou kunnen dat ik ook uit de doucheslangen (niet uit de kop) gemeten heb hoeveel water daar uit komt per minuut.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu