Zone's creëren door dubbele thermostaat & 2-wegklep?

Eyeball

  • #1
Op dit moment heb ik een Remeha Quinta 30c uit 2003 hangen. Hieraan zit een Honeywell Chronotherm touch modulation thermostaat die in de woonkamer hangt, ook zit er een Plieger aan/uit thermostaat die in de badkamer hangt.

Badkamer zit op de bovenverdieping. Beneden hebben we een houtkachel midden in de woonkamer staan. Normaal gesproken staat de thermostaat beneden altijd op 16 graden en verwarmen we de woonkamer met de houtkachel.

Omdat het in de badkamer daardoor dus koud word (cv gaat niet meer aan) heb ik daar een aan/uit thermostaat geplaatst. Op deze cv zitten 2 thermostaat aansluit mogelijkheden namelijk. Probleem is nu dat als de thermostaat in de badkamer aangeeft dat het daar te koud is dat ook de radiatoren beneden opgewarmd worden voor niets en gooi ik dus een hoop gas weg. Voor de rest wordt er boven niets verwarmd.

Ik had zelf in gedachten om dan tussen de aanvoerleiding naar beneden (is makkelijk te doen) een klep te plaatsen die normaal gesproken gesloten is. Zodra de thermostaat beneden een signaal geeft gaat die klep open en worden de radiatoren beneden & boven warm, dat is voor mij geen probleem. Zodra de thermostaat boven een signaal geeft en beneden niet, dan word alleen de badkamer verwarmd. Zo omzeil ik de houtkachel.

Ik weet dat er op de Honeywell een comfort stand zit maar dat vind ik omslachtig werken.

Nu vroeg ik mij af of die klep icm een modulerende thermostaat gaat werken?
Gaat dit systeem werken of kom ik nog meer problemen tegen?
Wat voor klep zou ik moeten nemen?
 

Mark91

  • #2
Je idee is goed


Wij pakken vaak een 24v klep met voeding die aangestuurd kan worden door de thermostaat en die klep heeft weer een micro switch zodra de klep geopend is schakelde de ketel in

Deze gebruiken wij veel van honeywell icm de draadloze honeywell thermostaten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu