Nefit topline compact HRC dubbele termostaat

Fantic

  • #1
Lastig verhaal, ik wil met deze ketel met een meegeleverde moduline 400 met buitensensor een woning regelen met 2 verdiepingen beide zijn voorzien van vloerverwarming.
De woonvloer is 1 groep en moet in principe met een kamerthermostaat geregeld, ik heb nog een honeywell vison liggen die hiervoor ingezet kan worden, er is een electrisch gestuurde klep aangebracht hiervoor.
Op de slaapvloer heeft iedere ruimte een eiegen thermostaat, danfoss draadloos met regelaars op iedere groep zodat per ruimte geregeld kan worden.
Voor beide verdiepingen is het mogelijk om een aansturing te regelen naar de ketel voor een aan/uit signaal (een uitgang op de Danfoss en de electrisch gestuurde klep voor de woonvloer met uitgangs relay).

De grote vraag is nu wat is het verschil of ik die moduline 400 de deur uitgooi? Wat win of verlies ik bij die weersafhankelijke regeling en wat is de beste plek om hem op te hangen als de Moduline niet gebruikt wordt om de kamer te regelen?

Groet, Fantic.
 

Fantic

  • #2
Weer een geval van een gek kan meer vragen dan 100 wijzen kunnen beantwoorden?
Een voor mij toch wel belangrijke vraag is of ik naast de moduline ook een gewone thermostaat aan kan sluiten. Kan de moduline dan de stooklijn bewaken icm de buitenvoeler of werkt dat in het geheel niet?
 

Speedypul

  • #3
U kunt overwegen om de thermostaat geheel weersafhankelijk in te stellen, volgens de stooklijn van een vloerverwarmings installatie en het schakel signaal van de draadloze regelaar(s) te gebruiken op het externe schakelkontakt (rode stekker) van uw c.v. toestel!
Wanneer dit contact word verbroken stopt de ketel en geeft in het display BY de pomp van het toestel draait de ingestelde tijd nog na, op het moment dat contact weer gemaakt word gaat ketel weer verder met verwarmen volgens ingestelde stooklijn.

P.s. Deze aansluiting is ontworpen om de vloerverwarming te beveiligen tegen oververhitting.

De moduline thermostaat kunt u eventueel ook naast het toestel of elke andere willekeurige plek monteren als u geheel weersafhankelijk via deze thermostaat de ketel aanstuurt!

Ga er wel vanuit de installatie voorzien is van een goed funktionerende bypass!!!
 

Fantic

  • #4
Dus als ik de moduline alleen weersafhankelijk instel kan ik mbv de thermostaat/klep en de Danfoss regel unit, die beide een maak contact hebben voor warmte vraag, de regeling maken die ik wil?
Er zit nu geen Bypass op de installatie, er zijn echter wel 2 radiatoren met thermostaat kop (1 grote 175x80 handoekenrek in de badkamer en 1 80x60 in het halletje) die altijd vol aanstaan, is dat voldoende?
 

Speedypul

  • #5
In mijn voorbeeld ben ik ervanuit gegaan dat u enkel vloerverwarming hebt, deze temperatuur is in het algemeen te laag om voldoende warmte uit een radiator te verkrijgen, tevens raad ik niet aan om de beide radiatoren als zijnde shunt te gebruiken, als u dit toch wilt dan moet eigenlijk de thermostaat knop van de radiatoren verwijdert worden.

U zult de schakeling op het externe kontakt uit moeten voeren als een paralel schakeling zodat het toestel pas uitschakelt zodra er geen enkele warmtevraag meer is door de externe regelingen.
 

Fantic

  • #6
De gehele regeling is ingesteld op een lage temperatuur (max 50) en de vloerverwarming is dan ook overal de hoofdverwarming. de kleine 'hal radiator is enkel voor het drogen van natte winterkleding en mag eigenlijk niet eens te heet worden. Voor de 'handdoeken in de badkamer zou het wel lekker zijn, maar niet van groot belang dat die radiator warmer wordt.

Dat van de beide warmtevragers parallel zetten had ik begrepen.

In elk geval dank voor de antwoorden.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #7
Als ik het goed begrijp heb je 2 groepen die je appart wilt schakelen???
en er zitten al in beide groepen een zone-klep??
Nu regel je alles met de moduline 400 met buitenvoeler.

Er kan op de Topline tegelijk een Moduline en een aan/uit thermostaat
gecombineerd worden, alleen geld dan wel het recht van de sterkste.

Wil je toch alles WAR regelen met de Moduline, dan moet je iig een by-pass
plaatsen, daarna kan je de zonekleppen gewoon als elektr.afsluiters
gebruiken, en dus niet aansluiten op de Topline, dan kan de Moduline
gewoon naast de cv-ketel hangen, instellen op volledig WAR zonder
ruimteinvloed.
 

Fantic

  • #8
Ik heb een woonvloer die ik met 1 thermostaat will regelen en daar zit een klep voor in de installatie. Deze klep heeft een relay uitgang voor aansturen van de ketel.
De slaapvloer heeft in elke ruimte een eigen thermostaat die elk hun eigen vloerverwarmingsklep aansturien. De stuurunit daarvoor heeft een pompuitgang en een schakeluitgang voor de ketel.

Waarom zou ik deze 2 uitgangen NIET op de ketel aansluiten? Als ik dan de WAR gebruik voor de modulerende functie, wat mis ik dan nog?

Die shunt (by-pass) is een apart verhaal en zal ik nog wel wat mee moeten doen.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #9
Als beide groepen een uitgangssignaal hebben om de cv aan te sturen,
dan heb je de Moduline niet nodig :roll:
Zodra 1 van de 2 groepen warmte gaat vragen kan die de cv aansturen
dus komt er dan warmte naar die groep :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu