Dubbele Afvoer CV-ketel

MGJ

  • #1
Ik wil graag mijn wasmachine aansluiten bij de cv-ketel. Ik heb op de rest van het forum gelezen dat dit mogelijk is zolang er een wasmachinekraan is en een afvoer van 40 mm.

De kraan ga ik nog vervangen en mijn afvoer is 40 mm, maar er zitten nog wat haken en ogen aan. De sifon zit best hoog en de afvoer van de cv-ketel van mijn buurman komt er ook in terecht (ik woon in een appartement). Ik heb hieronder wat foto's geplaatst.

Gaat het een probleem zijn dat die sifon zo hoog zit? En is het een probleem dat de afvoer van de cv-ketel van mijn buurman er ook in terecht komt? Ik ben namelijk bang dat er te veel bochten en zo worden gemaakt en wil niet dat de buurman last krijgt van mij.

En stel, theoretisch, dat mijn buurman ook zijn wasmachine bij zijn cv-ketel heeft aangesloten en we zouden tegelijk de was draaien. Zou dat dan een probleem kunnen opleveren?


1..jpg
2.jpg



3.jpg
4.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dat de CV van de buurman aangesloten is op jouw riolering is best apart... Wel keurig een brandmanchet, dus daar is gelukkig over nagedacht. Wat dan weer slecht is: De sifon van de buurman zit aan jouw zijde.

Wat als de buurman denkt: Ik kan hier ook een wasmachine op aansluiten?
 

MGJ

  • #3
Dat is hoe de woningcorporatie het heeft gedaan dus niet een bewoner of huisjesmelker. Ik vond het ook al gek, daarom was dat één van de dingen die ik aan jullie wilde vragen.
 

Lange Herman

  • #4
Zeker weten dat die lage sifon van je buurman is?
Het zou zomaar de onderste sifon van de gezamenlijke rookgasafvoer (clv) kunnen zijn.
Dat grijze luik, wat zit daar achter?
 

MGJ

  • #5
Nadat ik door heel wat hoepels ben gesprongen, is het mij gelukt om beeld te krijgen van wat er zich achter het luik bevindt. Hij kan namelijk maar voor een klein deel open.

Het is inderdaad niet van de buurman, maar gaat over naar een veel grotere, glimmende buis. Zal dan van de CLV zijn zoals je zei. Ik heb daar informatie over opgezocht, maar ik snap niet wat rookgasafvoer en waterafvoer met elkaar te maken hebben? Iets met druk of zo?

Wat er te zien is als je het luik opent:

5.jpg


Rechts van het luik zie je waar de afvoer wel naartoe gaat:

6.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Hier niet op aansluiten dit zijn condens afvoer van gezamenlijke rookgaskanalen die condenseren en dat water dan via je aansluit sifon naar jou cv condens afvoer van je ketel komt.
Misschien is ergens anders een leiding waar je een afvoer naar toe kan trekken.
 

ABCDE

  • #7
Allemaal lekker geplaatst zo maar niet heus. Maar je wilt de wasmachine voor de ketel zetten? En als ze dan langskomen voor onderhoud ga je hem aan de kant slepen?
 

Lange Herman

  • #8
De relatie tussen rookgasafvoer en waterafvoer is vrij simpel.
Rookgas uit jou cv ketel bevat waterdamp, als de rookgassen in het clv kanaal afkoelen gaat de waterdamp condenseren en wordt dan dus vloeibaar water.
 

Lange Herman

  • #9
O ja, dat grijze luik moet bereikbaar blijven voor onderhoud en inspectie van het clv kanaal.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu