Drukregelaar meer gasdruk laten doorgeven

Aveen

  • #1
Door uitbreiding van de verwarmingscapaciteit willen we meer gasdruk
Kan de drukregelaar Actaris 0107 wat opgevoerd worden zodat ie een hogere gasdruk doorlaat?
We hebben die hogere druk nodig vanwege het uitspringen van de eindstandige cv-ketel als parallel, verwarmd (2xcv) gekookt en gedoucht wordt.
Wie heeft een nuttige gedachte of ervaring?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Zo zwart/wit is het niet , je moet uitkijken dat de gasdruk niet te hoog wordt . zie de installatievoorschriften van beide ketels . daalt de druk te veel na de regelaar , dan heeft het eerder met de cpaciteit van je drukregelaar of gasmeter (aantal m3/h )of diameter van je gasleiding en niet zozeer met de druk.
 

Xr8

  • #3
Gasleiding is wellicht een te kleine diameter, of uw gasmeter kan het simpelweg niet leveren. Normaal gesproken zit er in een woning een G4 gasmeter. Volgens mij kun je daar ongeveer 60Kw vermogen aanhangen.

Heb je meer dan zul je een grotere meter moeten hebben G6/G10. Let wel dat je gasleiding de hoeveelheid gas moet kunnen verwerken. Zoniet dan zul je er een bij moeten maken of de diameter vergrootten.

Voordruk in een woning hoort tussen de 20 en 30mbar te liggen. Bij toestel in vollast bedrijf moet de voordruk op het toestel minstens 20mbar zijn in de meeste gevallen. Deze druk kun je normaliter niet wijzigen en mag ook niet, een kooktoestel is hier ook op afgesteld.

Succes.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Nee u heeft geen hogere gasdruk nodig maar een leidingnet en gasmeter die voldoende capaciteit heeft.

Dit probleem heeft u al eerder hier neer gelegd en toen ook al een advies gekregen, dacht u dat er nu ineens wel een oplossing is die de antwoorden van toen te niet doen :roll:

Bosch VRC 25 met te lage gasdruk

Met gas knoeien (want dat is wat u eigenlijk wil) doen we hier zo wie zo al niet aan mee.

Vr Gr en succes ermee
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #5
:mrgreen: Er kan een hoop Veranderen in 2 jaar ! :wink:
 

Bernhard

  • #6
Als je de gasdruk flink opschroeft loop je kans dat je geen vragen op dit forum meer kan zetten. De gasdruk opschroeven kan gevaarlijk zijn en als er een ongeluk gebeurd zal de verzekering de schade niet vergoeden.
Je kan zelfs aansprakelijk gesteld worden voor het ondeskundig rommelen aan de gasinstallatie. Als de ketelcap. nu al te laag is dan wordt dit bij -10grd nog veel erger. Je hebt de cv-installatie uitgebreid maar de gasleiding dat kon niet meer? Het is voor u en de buren beter een veilige gasinstallatie te maken. Maak het veiliger Bernhard.
 

Chathanky

  • #7
Laten we het maar houden dat het niet kan. Bij de gasmeter heb je 25 mbar en dat is het dan. Als je bij de ketel te kort komt door een verkeerde leiding blijft dit zo, daar doe je niks aan.

De oplossing zit hem in de bron van het probleem aan te pakken.
 

Xr8

  • #8
Nuttige gedachte/ ervaring. Haal er iemand bij met verstand van zaken. Als de gasmeter onvoldoende capaciteit heeft zal deze vergroot moeten worden en zul je meer moeten betalen voor je aansluiting. Ga je met je aangesloten vermogen niet over de 60Kw heen dan kan het vergrootten van de leiding helpen, evenals het verwijderen van knieen indien mogelijk.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu