Drukknop op douchekraan biedt te weinig weerstand

TimoDeLeek

  • #1
Ik heb een regendouche (met een normale en een regendouche kop). Om die aan te zetten is er één draaiknop, die je omlaag draait om de normale douchekop aan te zetten, en omhoog om de regendouche aan te zetten. Voordat je hem omhoog kan zetten is er een drukknop op de draaiknop die je eerst moet indrukken, zodat je niet per ongeluk de regendouche aan zet als je de normale douche uitzet. Vrij standaard allemaal geloof ik.

Mijn probleem is dat de drukknop vrijwel geen weerstand biedt, en je dus alsnog vrij makkelijk omhoog draait zonder de knop in te drukken. Erg vervelend wanneer je onder een warme douche uitkomt en een plens koud water uit de regendouche over je heen krijgt, of wanneer je de normale douche gebruikt bij het schoonmaken, en onverwachts allemaal water over je heen krijgt.

De douche kraan is nieuw en dus niet versleten. Ik heb het al even opengemaakt om te kijken, en het werkt met een stukje plastic dat omhoog geduwt wordt wanneer je de knop indrukt. Als je de knop niet indrukt zou dit stuk plastic er voor moeten zorgen dat er niet verder gedraait kan worden, maar het lijkt onvoldoende effect te hebben.

Is er een simpele oplossing om deze knop zwaarder te maken?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
moeilijk te zeggen zo, want er zijn er zoveel merken en types dus ieder onderdeel is weer anders.
Als ie nog nieuw is zal je er wel garantie op hebben.
Anders een veer er tussen met meer weerstand.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu