Druk vloerverwarming hoog maar bij cv-ketel laag

Duowork

  • #1
Normaal stond de drukmeter op de cv-ketel op 1,8. Sinds de 6 radiatoren op de begane grond zijn vervangen door vloerverwarming gaat bij het vullen van het systeem de drukmeter op de cv-ketel naar maximaal 0,6 maar blijft de drukmeter van de vloerverwarming oplopen. Ik ben gestopt bij een vloerverwarmingsdruk van 3,0. Op de eerste verdieping heb ik nu nog vier radiatoren. De verwarming werkt goed maar ik maak me zorgen over de lage druk bij de cv-ketel. De cv-ketel is een Remeha Quinta 35c en bevindt zich op de eerste verdieping. Het systeem staat op automatisch bedrijf. Het hele systeem is ontlucht en het drukvat is vervangen. Vanwege de zachte temperaturen staat de watertemperatuur op 40 graden, de temperatuur op de verdeler op 30 graden en de pomp van de vloerverwarming draait op lage snelheid constante druk. Ik heb geëxperimenteerd met de snelheid van de pomp van de vloerverwarming maar dat heeft geen effect op de druk bij de cv-ketel.
Kan het kwaad dat de druk bij de cv-ketel niet hoger komt dan 0,6? Is het een kwestie van de cv-ketel anders instellen? Of heb ik een ander probleem.

20221029_160906[1].jpg 20221029_160841[1].jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die drukmeter is defect, zou de druk op de vloerset afregelen op ca 1.5 bar, anders loop ke kans dat de beveiliging opend.
 
  • Like
Waarderingen: Lange Herman

Duowork

  • #3
Dank voor de snelle reactie The Headhunter. Op basis daarvan richt ik mij voor de druk van de verwarmingsinstallatie voorlopig alleen op de drukmeter van de vloerverwarming. Ik weet dat de druk bij de cv dan 0,1 bar per meter hoogte verschil lager is. Bij het periodiek onderhoud wordt dan de drukmeter van de cv vervangen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu