Druk in ketel loopt terug

Erik13

  • #1
De druk in mijn ketel loopt, sinds ik de verwarming aan heb, weer terug. Ook vorig jaar was dit zo. Als de verwarming uit staat, zoals afgelopen zomer, loopt de druk bijna niet terug.
Wat zou het kunnen zijn?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat voor ketel? De warmtewisselaar of andere onderdelen kunnen iets lekken als hij warm is.
Er kan een lekkage zijn in pijpen, koppelingen, verdelers, radiatoren e.d. Wat voor systeem is er? Slangen of pijpen? Vloerverwarming? Hoe veel loopt de druk terug? Zijn alle koppelingen, verdelers e.d. al eens gecontroleerd op lekkage? Gebruik je in de zomer wel warm water?
 

Erik13

  • #3
Remeha avanta ketel. Koppeling e.d. lekken niet. Leidingen lopen (helaas) in de vloer (zijn pijpen in beschermmantel. Druk loopt (ongeveer) 0,8 bar in een maand terug. Ik gebruik in de zomer gewoon warm water middels de ketel (douchen e.d.); dan blijft de druk gewoon goed. Het is echt alleen in de winter als de verwarming aan gaat. (daarom denk ik dat er geen lekkage in de pijnen zit maar toch iets in de ketel is. Drukvat, automatische ontluchter en driewegklep is pas vervangen (deze waren alle 3 defect).
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je schrijft dat het pas is vervangen. Dan is ook de installatie wat afgetapt en later weer bijgevuld. In leidingwater zit altijd wat lucht, die er pas via de automatische ontluchter uit gaat als de installatie weer warm wordt.
Dat dit de eerste keer / de eerste maand 0,8 bar daling geeft, is niet gek.
Controleer de nieuwe automatische ontluchter even, of het daar niet blijft lekken. Bijvullen zoals het hoort (eerst slang vol water, dan pas aankoppelen) en nog maar even aanzien lijkt me.
 

Erik13

  • #5
Doe ik,
Bedankt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu