Driewegklep Vaillant VHR 18-22 C

Westerink

  • #1
Ik heb in 2004 een nieuw huis laten bouwen met daarin een Vaillant VHR 18-22 C. In 2006 kreeg ik voor de eerste keer problemen met de driewegklep. Die is geheel vervangen incl. de motor aangezien die was doorgebrand. Sinds die tijd is zo'n drie keer de klep vervangen aangezien deze steeds vast zat. Ik heb een filter geinstallerd, maar ook deze blijkt niet afdoend te zijn. Na een aantal weken geleden weer de klep te hebben vervangen, heb ik het gehele CV systeem enkele keren geheel doorgespoeld en leeg laten lopen. Ik heb nog steeds problemen. Op het moment reset ik de ketel bij een storing, waarna de klep wel werkt of ik geef er een felle tik met een stalen hamer op. Dat is natuurlijk geen oplossing. Kan iemand mij helpen met dit vervelende en kostbare probleem?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Het vastlopen van het binnenwerkje van de klep is een bekend probleem (bij de honeywell 8010 klep (met vierkante motor)). Helaas is hier eigenlijk niets aan te doen.
De klep raakt vervuild doordat er rotzooi in cv installatie komt.

Doorspoelen van de installatie heeft geen nut, en vergroot meestal het probleem. In vers water zit nl zuurstof, deze zuurstof zorgt ervoor dat de stalen leidingen iets worden aangetast. Dit veroorzaakt de drap die in het cv systeem zit wat vervolgens de klep weer vervuild waardoor deze vast gaat zitten.

Het filter waar u het over heeft, heeft u hoop ik in de retour leiding geplaatst? In de aanvoer heeft deze nl niet veel nut.
 

Cvpomp

  • #3
Wat u wel kunt doen is, heb het 1 x eerder bij een klant gedaan is de complete klep te vervangen voor een Vaillant 3-wegventiel nr. 252457
Deze kleppen hebben niet het probleem van het vastlopen van het binnenwerk.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
1 een erg dure oplossing.
2 ik twijfel er enigszins aan dat dat zo maar kan.
Het betreft een heel andere aansturing voor die klep.

Zou kunnen, maar vermoedelijk heb je een tussenprintje nodig.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
Idd heb je dan een extra interface nodig, en je moet dan het nodige leidingwerk in de ketel ombouwen. Helaas is dat dus niet zo maar even gedaan.
Vaillant zelf ondersteund zo een ombouw ook niet.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
En dan wordt het nog duurder, die klep kost al 140 euro
Interface en leiding werk aan passen zit je al snel op 200 euro
Daar wissel je wel een aantal keren het binnen werk voor.
28-0333
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #7
Bij echte probleemgevallen haal ik bij iedere servicebeurt (jaarlijks) het binnenwerk DWK eruit, reinig het, en smeer het met een 'speciaal' daarvoor bestemd vet.(overigens van Nefit) Het is een kleine (extra) moeite, maar scheelt een hoop ellende.

Indien het cv toestel boven hangt is het een klusje van een paar minuten, maar je voorkomt ermee dat je op kerstavond van je diner wordt weggebelt.

suc6
 

Westerink

  • #8
Allen vriendelijk dank voor de reacties. Ik heb weer een aantal opties om mee verder te kunnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu