Dragende tussenwand badkamer

martijnwe

  • #1
Hallo,

Mijn vriendin en ik zijn bezig met de bouw van een nieuwbouw woning. Wij laten de badkamer casco opleveren en gaan hier dan mee aan de slag. Nu hebben wij een plan voor de badkamer en hierbij moet er een tussenwandje bij in komen. Nu vroeg ik mij af wat hier het beste materiaal voor is en hoe we dit het beste kunnen doen.

Uit deze tussenwand moet bijvoorbeeld de ingebouwde douche komen (laten we doen) en aan de voorzijde moet het badmeubel komen te hangen, dit alles moet dus sterk genoeg zijn. Wij dachten zelf aan een zogeheten T constructie.

In de fotos zie je het idee, de douche zit dus aan de ene kant achter de ¨T¨ en het toilet aan de andere kant van de ´T,´ aan de voorzijde zit dan het badmeubel. De aannemer legt de leidingen op de juiste plek.

Wij zijn benieuwd naar jullie tips.

foto badkamer 2.png foto badkamer 1.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kan prima. Ik zou voor een houten stijl- en regelwerk gaan, voorzien van multiplex en afgewerkt met wedi-plaat of gelijkwaardig.

Dan kun je vrij eenvoudig een ruimtebesparend inbouwreservoir in deze wand opnemen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Geen hout gebruiken in de badkamer, dat rot op den duur weg.
Het beste kun je ytong blokken gebruiken.
De wand waar het meubel tegen aankomt blokken van 10, en het haakse muurtje waar het inbouwreservoir tegenaan komt kun je met blokken van 7 dik maken.
Daar kun je dan de inbouwkranen in plaatsen en het reservoir tegen aan zetten.
Je kunt dan eventueel voor de ombouw van het reservoir blokken van 5 cm dik nemen, of als je iets meer ruimte wil hebben een speciale wediplaat voor het inbouwreservoir.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu