Draagmuur - pilaar laten staan

Christianne

  • #1
Binnenkort krijg ik over vrijwel de hele breedte van mijn zolder een dakkapel. Mijn zolder is niet zo hoog, er staat een ( draag) muurtje. Uiteindelijk zal het grootste gedeelte van muurtje “ vrij” vallen straks. Kan ik dan ( want dragen) uiteindelijk alleen soort van pilaar laten staan ? ( zie geel gearceerd op foto) Ben benieuwd naar tips want ik zie dat hier veel kundige mensen zitten. Aan andere kant van zolder staat ook nog een muurtje. Dat blijft in zn geheel staan.

FBC7BAA7-4FB8-4A9D-AE38-A5EDB2B9CC83.jpeg 65214403-A2BC-4DE7-8AE1-9DCA9C04DC26.jpeg 53D33CF6-AA01-4FBE-8EFC-556A21CDC8B7.jpeg
 

HAJ

  • #2
Of een pilaar (ongeacht welk type) voldoende is kunnen we niet zeggen van een afstand. Daarnaast willen we er ons ook niet aan wagen. In dit soort gevallen is het echt het beste om een constructeur te raadplegen. Zij nemen volledig kennis van de bouwkundige situatie en zijn kundig opgeleid om goede berekeningen te maken. Zo krijg je dus goede en perfect passende ondersteuning voor jouw project. En vooral: jouw constructie blijft veilig! Wees niet bang voor de kosten, daar hoef je het niet voor te laten.

Waarschijnlijk niet direct het antwoord dat je horen wilt (Ik snap goed dat je hier hulp zoekt), maar ik denk dat dit het enig passende antwoord is! Veel succes met de klus!
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
1
17
10

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu