Douchegoot afvoercapaciteit

Servaas77

  • #1
Even een reactie op dit draadje (gevonden via Google)
Na wat slechte ervaringen met eerdere projecten wil ik nu EINDELIJK eens een goed werkende inloopdouche hebben. Met een douchedrain dus.

Mijn tegelzetter (echt een vakman) hamert nogal op een hoge afvoercapaciteit en zodoende kwam ik hier terecht, omdat ik dergelijke problemen zoals hier omschreven zijn wil voorkomen. Volgens hem kan ik maar beter 70l/s hebben.
Maar een douchedrain met die capaciteit is lastig te vinden.

Omdat bij de fundering eigenlijk niet rekening is gehouden met een lage inbouwhoogte heb ik flink moeten nadenken om het allemaal toch passend te krijgen.

De exacte inbouwhoogte die ik heb, weet ik nog niet precies, maar ik wil de douchegoot zo hoog mogelijk plaatsen zodat de afvoerbuis 50mm zo veel mogelijk afschot heeft.

De situatie is nu als op de foto.


waar de buis in de vloer gaat verloopt de 50mm buis naar een rechte 110mm buis (circa 75cm diep)
Mijn keuze viel eigenlijk op de drain4you, maar lees wisselende berichten over de afvoercapaciteit. Volgens de fabrikant zelf is het 32l/minuut.

Na wat speurwerk las ik dat deze capaciteit afhangt van de inbouwplek (iets wat ik overigens niet goed begrijp, maar goed)

Kan iemand mij advies geven over:
1. zijn de afvoerbuizen zo goed voorbereid?
2. is 32l/minuut voldoende en haal ik deze capaciteit ook als ik voor deze locatie kies (zie foto)
3. weet iemand een 70cm douchedrain met een kleine inbouwdiepte van goede kwaliteit die wel meer dan 50l/minuut kan afvoeren?
 

Marcn88

  • #2
Dat t stuk waar de drain bij opkomt zou ik zeker vervangen door een van 45 graden maar 32 liter per minuut zoveel water komt er nooit uit je kraan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu