Douche putje klokt als het toilet wordt doorgetrokken

Josbogers

 • #1
Als wij het toilet in de douche boven doortrekken komt er een klokkend geluid in de afvoer van de douche. Op aanraden van iemand gooi ik er dan een kopje water in , want anders kan het erg gaan stinken.
Kan iemand zeggen wat ik daar aan kan doen en wat dat ongeveer gaat kosten ?
Dank je wel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Woon je erpas?
  Is het begonnen na het plaatsen de de toilet boven?
  Woon je daar al wat langer en is het de laatste tijd ontstaan, zou het een aanwijzing kunnen zijn op een beginnende verstopping.
  Voor een richtprijs zit je hier op de verkeerde afdeling.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Er zit ergens een gedeeltelijke vernauwing of verstopping in de buizen.
  Wat dit gaat kosten kunt u opvragen bij het ontstoppingsbedrijf, prijsopgave doen we niet op het forum.
   

  Josbogers

  • #4
  Antwoord voor de 2 mensen die gereageerd hebben. Allereerst bedankt voor jullie reactie. Wij wonen er 30 jaar en het klokken is al een lange tijd . Ook het toilet beneden klokt wel eens (niet altijd) . met 2 mensen is het vaak geen probleem een beetje water in de afvoer en het is opgelost. Maar als we logeetje krijgen , krijgen we snachts een riool lucht. Veel gebruik maken van beide toiletten en met een man of 8 douchen. Er zijn pas beluchters aan gebracht op de wastafel in de douche en boven op zolder, maar dit helpt niets . Ik vraag me af , omdat het beneden in het toilet het ook gebeurd zou het dan misschien te maken kunnen hebben met de riool van de straat naar ons huis ?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Die kans zit er in.
  Met een camera inspectie kunt u een beeld krijgen van de riolering, een ontstoppingsbedrijf kan dat doen.
   

  Willem52

  • #6
  Wellicht dat er geen ontluchting in het rioleringssysteem aanwezig is. Vroeger werd hier vaak niet op gelet. Kijk of de riolering naar het dak is doorgetrokken.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Ja wat is vroeger. Als ik de woning neem waar ik in woon half jaren 60 gebouwd is daar inderdaad mee gesjoemeld. De rioolontluchting eindigde onder de pannen. Heeft lang geduurd voordat ik daar achter kwam.
  Dus vroeger zijn voor mij de woningen waar mijn ouders hebben gewoond.

  Geen stanleiding tot boven het dak valt bij mij onder het drukken van bouwkosten. Een keuken ruimte zonder afvoer door het dak, toilet ruimte met alleen een klein raampje. Altijd comfortabel als het merendeel van de wind op je raampje staat. :lol:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu