Douche ontmantelen

Sulklus

  • #1
We willen toch eens de douche ontmantelen, erg fraai ziet ie er nu niet uit. Ook vanwege een bepaalde lekkage waardoor aan de andere kant van de muur het stucwerk wat aangetast is.
Maar waar te beginnen? En mss een rare vraag, maar hoe zit eigenlijk alles in elkaar geschroefd/geschoven, heeft iemand hier ervaring mee? Bedankt!



 

Kloek77

  • #2
Beginnen met de deuren er uit te halen;
onder zitten ze waarschijnlijk niet vast, boven kunt u vast het scharnier op een of andere manier demonteren, imbusschroefje losdraaien oid
Daarna de bovenste bak er uit halen, zit waarschijnlijk stevig vast in de kit,
kitnaden langs de tegels in ieder geval lossnijden met een afbreekmes.
 

Mistraller

  • #3
Deuren zitten doorgaans vast via een klein kunststof kapje aan de binnenzijde van de deur, op het deel wat aan de muur zit. Boven en onder 1 schroef. Als de deuren eraf zijn, worden de schroeven zichtbaar waar de muurdelen van de deuren mee vastzitten.

De bak staat op poten. Het afdekwandje, die rand onder de bak zeg maar zit meestal geklikt aan de poten, dus die kan je er meestal uit wippen via de zijkant. Op die manier kan je dus ook mooi onder de bak komen zonder iets stuk te maken. Soms wordt die rand gekit.

Eenmaal onder de bak gekomen kan je de sifon losdraaien. Pas daarna haal je de bak van z'n plaats! Anders trek je de boel stuk. Vaak zit de bak aan de onderzijde nog verankerd aan de muren met schroeven.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Aan de binnen zijde zitten er witte dopjes op de lange stukken tegen de muur.

Wip het dopje er af

en draai met een sterschroeven draaier de schoefjes er uit

Nu kan je die deur verwijderen.

er zit een U-profiel tegen de muur en die kan je ook loschroeven het kit door snijden en bevestiging profiel kan verwijderd worden

zelfde doe je aan de andere kant

----------------------
de bak snij je het kit door en je draaid de schroef die in de afvoer zit los

zo kan je de bak verwijderen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu