Nieuwe thermostaat douchekraan wisselt van temperatuur

Inge Groot

  • #1
Onze badkamer is de afgelopen weken verbouwd door een professioneel bedrijf. De oude douchekraan met thermostaat is vervangen door een nieuwe. Deze gaf helaas geen warmer water dan ongeveer 38 graden. De kranen in de wastafels worden wel helemaal heet. De loodgieter gaf aan dat de thermostaat waarschijnlijk kapot is.

We hebben een nieuwe thermostaat gekregen van de leverancier en de loodgieter heeft deze vanmorgen geinstalleerd. Na testen werd het water helemaal heet op de verste stand, dus top. Helaas bleek vanmiddag dat na een paar keer heen en weer draaien de temperatuur soms wel en soms niet heet (genoeg) wordt.

De vervangen thermostaat bleek gebruikt en al engiszins verweerd te zijn (heel slecht!) en we vragen ons af of de gehele douche wellicht gebruikt is (ziet er ongebruikt uit, maar we twijfelen nu aan alles).

De leidingen zijn helemaal nieuw aangelegd door professionals, warm en koud zijn niet omgedraaid en de HR++ verwarmingsketel leverde hiervoor probleemloos water voor onze oude (thermostaat) douche. Volgens ons zit er ook geen waterbesparingsmechanisme in de douchekraan, dat we zouden kunnen uitschakelen.

Wat zouden nog oorzaken van dit probleem kunnen zijn? Wij weten het even niet meer.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu