Waterdichte aansluiting vloer (fermacell/pvc) en douchebak / bad

CNED

  • #1
De badkamer op zolder is het spreekwoordelijke kind van de rekening geworden tijdens de verbouwing en ik probeer deze nu af te maken. Daarbij hoor ik graag jullie ideeën over een waterdichte aansluiting van de vloer op de douchebak en het bad.

In de bijlage een dwarsdoorsnede van de vloer en enige fotos.

Het pvc vloertje tussen bad en douchebak moet opnieuw worden gelegd (bad was kleiner dan gedacht), dus dat geeft nog wat ruimte om zowel aan de bad-kant als de douche-kant aan de waterdichting te werken. De kitter moet nog sowieso nog langskomen.

Mijn uitgangspunten zijn dat gipsvezelplaat, de pvc lijm en het pvc waterbestendig zijn. De naadafdichting is van belang om lekkages naar de eerste etage te voorkomen.

De douchebak is aan de achterzijde betegeld (tegels staan als het ware op de rand van de douchebak met een kiertje er tussen voor de kitter) en op beide zijkanten zijn glazen douchewanden geplaatst (met kitrand).

Vragen die ik heb
1. Heeft het zin om voor deze randen kimband + pasta te gebruiken?
2. Zo ja; plak ik dat langs de rand van de douchebak en het bad naar beden en dan vervolgens op het fermacell of juist onder het fermacell? Als ik het langs de rand naar beneden zou aanbrengen en dan op het fermacell zou plakken dan heeft het kimband vanaf de zijkant gezien een U-vorm.
3. Zijn er andere manier voor het waterdicht maken van deze overgangen?

Bedankt voor het meedenken!

douche - vloer - zoom.jpeg douche - vloer.jpeg douchebak.jpeg boven aanzicht douche - vloer  - bad.jpeg tekening dwarsdoorsnede vloer.png
 

CNED

  • #2
aanvulling op vraag #3 - ik zie bijvoorbeeld ook fermacell afdichtingsband (zie foto) en fermacell vloeibare folie.
WhatsApp Image 2024-05-07 at 1.25.28 PM(1).jpeg
 

CNED

  • #3
Wil er iemand meedenken met mij?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu