Douche loopt vol. Na plopper stroomt hij perfect

Jlp

  • #1
Ik heb een douche bad en wasbak boven.
De leiding loopt bijna 9 meter bijna horizontaal tot hij naar beneden gaat. De wasbak komt via een 't stuk in de afvoerleidingen van het bad uit.
Daarna komt er een 't stuk waar het bad de bocht om moet en de douche eigenlijk in een rechte lijn richting de andere kant van het huis gaat om daar naar beneden te kunnen.

Als we het bad leeg laten lopen dan loopt hij perfect weg.
De wasbak idem

Maar als we douchen dan loopt eigenlijk alleen de douche bak vol en moet je stoppen of de plopper 1 keer gebruiken waarna de douche de rest van de douche beurt perfect blijft leeg lopen.
Zelfs als het bad dan ook leeg loopt. Ze gaan dan samen door een 50mm buis zo'n 6 meter tot ze naar beneden gaan.

Wat kunnen we hier aan doen.

Johan
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Be/ontluchting plaatsen
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Klinkt als een luchtbel die ergens blijft zitten. De wastafel en badkuip kunnen omdat ze hoger liggen die luchtbel er wel uit drukken. Loopt de afvoerleiding misschien iets omhoog in plaats van iets omlaag, of zit er een dubbele sifon in?
 

Jlp

  • #4
Ja daar dacht ik ook aan. En ja hij gaat eerst 20 cm naar beneden en dan loop hij een paar cm omhoog idd. Maar heb al een keer een veer belaste terugslagklep er tussen gezet om die leiding vol te kunnen houden maar dat werkte helaas niet
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Waarom loopt ie eerst 20cm naar beneden en dan omhoog zo heb je al een sifon.
Ken je dat in beeld brengen.
 

Jlp

  • #6
Henk253 schreef:
Waarom loopt ie eerst 20cm naar beneden en dan omhoog zo heb je al een sifon.
Ken je dat in beeld brengen.
Het is een verhoogde douche bak maar om niet in de muur te hoeven frezen loopt de leiding net achter de wand op de betonvloer naar voren daar komt een bocht en 't stuk waarna hij dus aflopend naar de andere kant van het huis gaat.
Aangezien die moet aflopen omdat anders de douche bak vol loopt als je het bad leeg laat lopen hebben ze de leiding bij het 't stuk 10 cm opgetild
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
dat is een vreemde constructie dan bij het T-stuk 10 cm op getilt, hoe mag ik dat zien dan.
Als er een y-stuk in zit en van afbad verder met minimaal 50 loopt moet het goed gaan als deze 6m verder moet lopen dan was 75 beter geweest.
 

Dimkal

  • #8
Dat zit niet echt lekker zo. Eigenlijk moet dat tegenschot/dubbele sifon eruit en na 3,5m1 of als er een aansluiting bij komt (lees overgang naar verzamelleiding) dan dient de diameter van de afvoer 1 maat groter te worden uitgevoerd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu