Douche afvoer loopt niet goed weg

Douche afvoer

  • #1
De doucheafvoer loopt niet goed weg. Alleen als ik de kunststof-sifon uit de drain haal loopt die erg goed weg (dan komt er lucht bij), maar vergeet ik hem terug te plaatsen dan krijg ik iets rioollucht. De reden dat het water niet goed weg loopt zit volgens mij in de afvoerpijp in het beton, die is iets verzakt dan blijf er water in staan. Dit is tijdens de bouw gebeurt!

De badmeubelafvoer zit binnen een meter vanaf de douche en daar zit een ontluchter op. Het badmeubel is weer aangesloten op de afvoer waar eerder het bad zat. En volgens mij zit de douche daar ook op. Kan het zijn dat de drain niet goed op de afvoer aangesloten is?

Er is mij ook weleens geadviseerd om een gaatje te boren van 2 mm in het rubberen dopje, maar dat heb ik dus niet. Kan het ook boren in de kunststof sifon, krijg ik dan geen rioollucht?
Hopende dat u mij kan adviseren om het te verhelpen zit hier al 5 jaar mee, de vorige eigenaar had de badkamer al gerenoveerd en vertelde mij dat ik het regelmatig het riool moest reinigen. Als ik het heb laten reinigen dan loopt de doucheafvoer weer een tijdje iets beter, als de sifon gesloten is maar niet lang!
Zou een andere drain met een goede sifon de oplossing kunnen zijn?
Of is er een andere oplossing mogelijk zoals een gaatje boren van 2 mm in de sifon?


Opmaak en leesbaarheid aangepast - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Vaak hebben ze in de vloer een verloop verkeerd om zitten zodat het lucht niet weg wil.
Je zou een camera inspectie kunnen uit voeren om te zien als ie goed is aan gesloten.
12496_verloop_2 in bocht.jpg
12496_verloop_2.jpg
 

Douche afvoer

  • #3
Kan ik het ook oplossen om een gaatje van 2mm in de syphon te boren?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
vaak werkt het wel om een 2mm gaatje bovenin te boren zodat de lucht weg kan
 

Douche afvoer

  • #5
Ik heb een gaatje van 2mm geboord hij loopt wel beter weg ,maar in het begin pruttelt die en als de drain vol loopt stopt en als ik de douche er dicht op zet loopt die weer door,wat gebeurt als ik het gaatje groter boor b.v. 3 mm dan krijgt die toch nog meer lucht zou dat problemen geven?
In ieder geval nog HEEL Hartelijk dank voor deze tip!!!!:lol:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Het is een nood maatregel maar 2 mm is max ander krijg je stank overlast.
Het uit zoeken eventueel met een camera of echoscoop hoe je afvoer loopt en waarom ie dit doet.
En welke type drain heb je?
 

Douche afvoer

  • #7
dank voor uw antwoordt, degene die de leidingen reinigt denkt dat het in de betonvloer zit de rioolleiding zou mogelijk zijn verzakt tijdens de bouw van het appartement en blijft dan vol met water staan,maar als je de syphon eruit haalt loopt die wel goed weg,
de badmeubel met 2 syphons die er ook op aangesloten is loopt wel goed weg ,die zijn beide op de oude badafvoer aangesloten,dan moet dat toch ook problemen geven?
Zelf denk ik dat het aan de drain ligt dat die niet goed is aangesloten ,ik kan u niet zeggen wat voor drain het is,ik denk toch om het met een camera /echoscoop moet laten nakijken hoe de afvoer loopt kunnen ze dan ook zien of de drain goed is aangesloten?
Gr Fred.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Ik heb al vaak gezien dat de verloop net verkeerd zit zodat er bij spoeling geen water wil weg lopen omdat het lucht niet weg wil.
Bekijk deze film maar eens hier kan je zien wat er gebeurd met de afvoer.
Install-tv_ Aanleg binnenriolering - YouTube
 

Douche afvoer

  • #9
wat denkt u als u mijn verhaal zo leest ,zou de drain mogelijk verkeerd zijn aangesloten, maar ja dat kunnen pas controleren via de camera,wat zou ik verder nog kunnen doen de binnenleidingen
laten reinigen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
Ja met een camera weet je pas hoe het zit en dan kan je ook bekijken wat te doen is.
 

Douche afvoer

  • #12
Zelfs met het gaatje van 2mm loopt ook al niet meer water blijft in de drain staan,komen ook geen luchtbelletjes meer,van de week eerst weer de leidingen laten reinigen misschien ergens een ophoping,dan zien we weer verder dan de camera waar het probleem zit,als we de huidige drain eruit laten halen en een nieuwe drain
laten plaatsen zou ik dan van het probleem af zijn,wat ik u verteld heb van die leiding die misschien iets verzakt kan zijn zou dat de oorzaak zijn maar de 2 wastafels van de badmeubel lopen wel goed weg komen door dezelfde afvoer dat vind vreemd die wel maar de drain niet!
Nogmaals heel vriendelijk bedankt voor uw enthousiaste medewerking!
Ik blijf U op de hoogte houden als u het goed vindt!
Gr Fred.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #13
Ik heb wel eens gehad een badkamer met een wastafel en een douche put 15x15, afvoer van douche liep vol bij douchen en liep niet weg.
Wastafel liep goed weg.
Sifon er onder weg gehaald zodat goed lucht in de afvoer kon maar douche liep niet leeg pas als je de deksel doucheput er af haalde.
Ontstopping dikke veer er in was allemaal schoon.
Later bleek bij op kappen van de afvoer dat de verloop 75x50 onder in zat en zo kon het lucht er niet uit.
Na veranderen afvoer verloop lipe na het nodige reparatie werk de afvoer weer goed weg.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu