Diverse vragen over gashaarden

KlasseKlus

 • #1
Ik wil graag een inbouwgashaard (laten) plaatsen met een voorzetschouw en ik heb daar een paar vragen over.

1) Welk plaatmateriaal wordt er gebruikt voor de ombouw? In welke afmetingen zijn deze platen leverbaar? Wordt er een metalen frame ofzo gebruikt om de platen tegenaan te schroeven?

2) Waar moet ik op letten bij de keuze van het overige materiaal, zoals pijpen, muurdoorvoer, klemkoppelingen e.d.? Ik zag dat de meeste fabrikanten hun eigen materiaal aanbieden (en aanprijzen), maar hier zal toch ook wel standaardmateriaal voor verkrijgbaar zijn dat even goed is?

2) Hoe hou je de glasplaat van de haard schoon: is dat iets dat je zelf kunt doen of kun je dat beter aan de specialist overlaten? En hoe vaak moet je dit doen (bij weinig gebruik van de haard)

3) Ik heb een aantal haarden op het oog, o.a. de Faber Hestia Nostalgic en de Barbas Vento 70. Wat zijn jullie ervaringen met deze haarden?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Forum regels eerst eens lezen :idea:

  Vr Gr
   

  KlasseKlus

  • #3
  Ik heb de regels gelezen en zie nog niet hoe ik hiertegen gezondigd heb. Misschien kunt u iets specifieker zijn, dan kan ik het bericht aanpassen.
   

  Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #4
  Punt 2 en 3 :roll:
   

  Wouts

  • #5
  KlasseKlus schreef:
  Ik heb de regels gelezen en zie nog niet hoe ik hiertegen gezondigd heb. Misschien kunt u iets specifieker zijn, dan kan ik het bericht aanpassen.
  Het is niet de bedoeling dat iedereen hier een bepaald merk schoorsteenkanaal aan gaat prijzen, of een bepaald type haard.

  Verder je vragen

  1) Onbrandbaar materiaal - met een metalen frame is mogelijk of met metal stut profielen kan ook.

  2) Kijk of het CE logo is aangebracht - verder kunnen de aansluitingen op de haard net ietsje anders zijn zodat niet alle afvoerkanalen 'uitwisselbaar' zijn.

  2?3) Schoonmaken, kun je naar mijn mening goed zelf doen maar ligt ook aan het type haard en hoe makkelijk je de ruit er uit kunt halen. Hoe vaak je dit moet doen ligt wederom aan het toestel zelf én (deels) aan de installateur - hoe meer de haard roet des te vaker je moet schoonmaken. Extra nep houtstammen bovenop de brander zorgen voor meer roet, gebruik dus altijd slechts de meegeleverde stammenset en plaats deze zoals in de handleiding is aangegeven.

  3?4) Sorry
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu